Liseler arası turnuvada Dünya Şampiyonu olarak Trabzon’a büyük bir gurur yaşatan Trabzon Erdoğdu Anadolu Lisesi’ne Ortahisar Belediyesi tarafından ödül verilmesi kararlaştırıldı. Ödülün belirlenmesi ile ilgili olarak Ortahisar Belediye Meclisi Ahmet Metin Genç’e yasa çerçevesinde yetki verildi. 

Trabzon Erdoğdu Anadolu Lisesi ile ASKF Trabzon Şube Başkanı olması nedeniyle Guetemala’ya giden CHP’li Belediye Meclis Üyesi Cahit Erdem, burada yaşadıklarını anlattı.

Bölgede gittiklerinde üst düzey güvenlik önlemi alındığını ifade eden Erdem, “Orada çok üst düzey güvenlik önlemleri alındı. Sadece bizim için değil bütün takımlar için. Maçlarda Danimarka ve Fransa çekişmeli geçti. Ancak Finalde Brezilya bizden korktu. Üst düzey oyuncularımız vardı ve fazla çıkamadılar” dedi.
Trabzonluların kendilerini hiçbir yerde yalnız bırakmadığını kaydeden Erdem, İstanbul’da da Trabzonlular tarafından karşılandıklarını hatta üstü açık otobüsle Kadıköy’de tur attıkları kaydetti. Erdem, “Lisemiz, Kadıköy’de kazandığımız Dünya Kupasıyla beraber tur attılar” dedi.

Bunun üzerine söze giren Başkan Genç gülerek, “Size bıraktığımız kupadan daha anlamlı kupa var elimizde” deseydiniz şeklinde söylemi salonda gülümsemelere neden oldu.