Devre arasında Fenerbahçe ile Trabzonspor arasında gerilime yol açan ve uzun uğraşlar sonucunda bordo-mavili kulübe transfer olan Erkan Zengin, Beşiktaş derbisinde tepkilerin odağındaki isim oldu. Beşiktaş maçında ayağına her top geldiğinde taraftarlar tarafından protesto edilen Erkan Zengin, soyunma odasında adeta isyan etti. Morali oldukça bozulan ve gözyaşlarına hakim olamayan Erkan'ı takım arkadaşları sakinleştirmeye çalıştı. 

Bunları hiç hak etmedim 
"Ben bunları hak edecek ne yaptım? Performansım eleştirilebilir ama karakterime tepki gösterilmesini hak etmiyorum" diyen İsveçli oyuncuya bazı futbolcular, "Burası Trabzon, sevdi mi tam sever. Bunu da birlikte aşacağız. Zaman zaman biz de zorluklar yaşadık" diyerek moral vermeye çalıştı. Performans olarak yaşadığı düşüşün şehre adapte olamamasından kaynaklandığı iddia edilen Erkan, "Buraya geldiğimde ilk günde yaşanan coşkuyu özlüyorum. Umarım o günleri tekrar görürüm" dediği de belirtildi. 

LİGDE GOLÜ YOK
Eskişehir'den 2 milyon 250 bin euro'ya alınan, kendisiyle de 2.5 yıllığına 4 milyon 200 bin euro'luk anlaşma yapılan Zengin, bordo-mavili takımda lig, Türkiye Kupası ve Avrupa Ligi'nde toplam 16 karşılaşmaya çıktı. Bu maçların 14'ün de ilk 11'de olmak üzere bin 270 dakika sahada kalan futbolcu toplam 3 asist yaptı. Ligde golü olmayan Erkan, kupada 1 gol kaydetti.