Eskişehirspor'dan Trabzonspor'a transfer olan Erkan Zengin ilk maçında parladı. Fenerbahçe ile Trabzon arasında gidip gelen transferde bordo-mavili formayı giyen Türk asıllı İsveçli futbolcu ilk maçında Sivasspor karşısında iki asist yaparak takımına galibiyetin kapısını açtı.

Oyuna sonradan giren, ayağının tozuyla oldukça başarılı bir performans sergileyen 29 yaşındaki futbolcunun performansı İsveç basınında da yankı buldu. Aftonbladet gazetesi gelişmeyi, "Erkan'dan anında başarı" başlığıyla okuyucularına duyurdu.

AftonBladet'in facebook sayfasında bu habere yapılan okuyucu yorumlarında ise İsveçli futbolseverlerin, Erkan'la ilgili gelişmeleri yakından takip ettikleri görüldü. Şu şekilde yorumlar dikkat çekti:

"İyi başlangıç"

"Kral Erkan geri döndü"

"Yüzde yüz hazır olmamasına karşın iyi performans"

"İsveç Milli Takımı'ndaki kaliteli isimlerden bir tanesi"

Fotbollskanalen internet sitesi, "Zengin'den güzel başlangıç" diye duyurduğu oyuncunun perfonmansını öne çıkardı, iki asistle maça damga vurduğunu dile getirdi. Maçın görüntülerine de yer verilen haberde, Erkan'ın imza attıktan sonra söylediği "Benim için artık sadece Trabzonspor var" sözleri hatırlatılarak, Sivas maçındaki performansın bu sözlerin sahaya yansıdığının göstergesi olduğu ifade edildi.

Kaynak: Skorer.com / Onur Dinçer