Trabzonspor’un en parlak yıldızlarından biri haline gelen Erkan Zengin, iddialı açıklamalar yaptı, puan kaybını mutlaka telafi edeceklerini söyledi. Akhisar Belediyespor maçında takım olarak ellerinden geleni yaptıklarını ve kazanmayı isteyen taraf olduklarını söyleyen Bordo-Mavililer’in yıldızı, “Her şeyi denedik. Penaltı kaçırdık, direklere takıldık. Olmayınca olmuyor bazen. 1 puan tabii ki bizim istediğimiz bir sonuç asla değil, özellkle de kendi sahamızda. Ancak futbolda bu da var. Eğer puan kaybettiysek demek ki hatalarımız da oldu. Bu hatalardan da mutlaka gereken dersleri çıkartacağız” dedi.

‘Çok duygulandık’

Taraftarların 90 dakika sonra kendilerini alkışlarla soyunma odasına uğurlamasının ise takımı çok duygulandırdığını belirten Erkan Zengin şunları söyledi: Taraftarımız sahada akıttığımız teri onurlandırdı. Bu alkış şunu anlatıyor; siz böyle oynayın biz sizi puan kaybında bile alkışlarız. Zaten hocamız da söyledi, böyle istekli oynayıp biraz da son vuruşlardaki sıkıntıların önüne geçersek çok puan kaybetmeyiz. Bizler sahadaki oyuncular olarak taraftarımızın verdiği mesajı aldık.”

‘Kadro rekabeti güzel’

“Trabzonspor ligde her zaman en iyisi için uğraşan, bunun için kadro kuran bir takım. Bu sezon da öyle oldu, zaten güçlü olan ve birbirini artık daha iyi tanıyan kadroya çok iyi futbolcular transfer edildi. Bu kadro rekabetini de beraberinde getirecektir. O rekabet de güzel bir şey. Herkesi daha fazla çalışmaya, kendini yeterli görmemeye iter. Ben kendi adıma hocamızın kararlarına saygı duymakla beraber sadece kendi işime konsantre oluyorum.”

3 maçta 2 gol

Geçen sezonun devre arasında Trabzonspor’a olaylı bir şekilde transfer olan Erkan Zengin, oldukça vasat bir performans sergilemişti. Kamp döneminde iyi çalışan ve motivasyonu da artan yıldız oyuncu yeni döneme ise çok iyi başladı. Bursa maçında tek golü, Beşiktaş karşısında ise galibiyet sayısını kaydetti. Akhisar sınavında ise Yusuf’un golünden önce kalecinin tutamadığı topta nefis bir şut çıkararak katkı sağlamıştı.