Sezon başında Fenerbahçe Erkan Zengin ile anlaşmış, Trabzonspor ise kulübü Eskişehir’i ikna edip işi bitirmişti. O dönemlerde Trabzonspor’a sıcak bakmadığını söyleyen ve hatta geçtiğimiz günlerde kulübün resmi dergisine verdiği röportajda, “Mal gibi satıldım” ifadesini bile kullanan deneyimli oyuncu, bir türlü Bordo- Mavili formaya ısınamadı. 
Kendisini Trabzonspor’a getiren hocası Ersun Yanal tarafından sıkça oynatılsa da kendisini bir türlü gösteremeyen Erkan Zengin, son Beşiktaş sınavında tribünlerden büyük tepki gördü. Yanal onu 90 dakika sahada tutup hem oyuncusunu hem de maçı kazanmaya çalıştı ama olmadı. Bu da gündemdeki Tolgay Arslan transferi üzerinden, “Zorla güzellik olmuyor” yorumlarına neden oldu.

Özel uçakla geldi daha gol atamadı

Devre arası transfer döneminin hareketli isimlerinden Erkan Zengin, Fenerbahçe’nin kapısından dönerek Trabzonspor’a imza atmıştı. Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu ve teknik direktör Ersun Yanal’ın İsveç’e gidip özel uçakla Trabzon’a getirdiği Erkan Zengin ligde daha gol sevinci yaşayamadı. Sadece kupada bir kez rakip fileleri sarsan deneyimli futbolcunun Süper Lig’de 1 asisti bile bulunmuyor. Erkan için Bordo- Mavili yönetim, Eskişehirspor’a 2.2 milyon Euro bonservis ücreti ödemişti.

KAYNAK: Fanatik