Hürriyet Gazetesi yazarı Erman Toroğlu'nun Türkiye Futbol Federasyonu hakkında 'süs köpekleri' ifadesini kullanması büyük eleştirileri de beraberinde getirdi.

Erman Toroğlu, Hürriyet Gazetesi'nin 29 Mart Perşembe tarihli baskısında yayınlanan köşe yazısında Türkiye Futbol Federasyonu hakkında şok eden ifadeler kullandı.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun göreve geldiği günden bu yana hiçbir iş yapmadığını dile getiren Toroğlu, TFF'nin Süper Lig kulüplerinin süs köpekleri olduğunu dile getirdi. 

TFF Yönetimine ağır eleştirilerde bulunan Toroğlu'nun köşe yazısındaki ilgili bölüm şu şekilde;
"Türkiye'de kulüpler artık eskisi gibi olmayacak. Sakın TFF'nin düzelteceği fikrinde olduğumu zannetmeyin. TFF şu ana kadar hiçbir halt yapmadı. Bundan sonra da kolay kolay yapamazlar. Çünkü; onlar Süper Lig kulüplerinin kucağında oturan süs köpekleridirler. Bu cümleyi maliye açısından yazıyorum. Sonunda maliye nasıl küçük ve orta sınıf tüccarın üzerine gidip acımasız davranıyorsa, aynen kulüplere de gitmeli. Ben bu tezdeyim. Kıyısından, kenarından ufak tefek başladılar. Biraz daha üzerine gitsinler, bazen kulüpleri kullanarak ihaleye girenler, bazen kulüplerin ailelerini geçindirenler ve ihale alanlar artık bu kulüplere gelemezler. Çünkü hırsızlık yapmayacaklar. Biliyorsunuz, dünyada hırsızlığın iki sebebi var. Biri hakikaten fakirlikten, yani açlıktan. Diğerleri de açgözlülükten. Artık siz kimlerin hangi kategoriye girdiğini daha iyi anlamışsınızdır."