Hüseyin Avni Aker’de oynanacak mücadele Trabzonspor, kazanması halinde bir üst turu garantileyecek. Maç öncesinde basının karşısına çıkan Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, burada dikkat çeken açıklamalar yaptı. Trabzonspor’un bir marka olduğuna işaret eden Yanal, “Trabzonspor Türkiye’de bir marka. Bunun alt yapısı var. Bu alt yapı istediği sonucu alamadı. Bu sonucu almak için birlikte yürümeye ihtiyaç var. Biz şuan da hep beraber, bizi hep birlikte kol kola yürüyecek yolda daha güçlü olmalıyız. Bu morali oluşturmamız lazım. 

Trabzonspor kadrosu bir taraftan doğru algılamalı. Bir dönem bende burada vardım. Bu dönem içinde bir kadro oluştu. Bu kadro daha sonra bana göre istenilen görevi yaptı. Tekrar genç, umudu olan herkesin umutlandığı bir kadro daha oluştu şuan da. Bu kadronun yola devam etmesi anlamında hep birlikte yola devam etmeliyiz. 

Bu mutlaka ihtiyaçlar olacak, gidenler gelenler olacaktır. Trabzonspor hedeflediği noktaya ulaşmak adına bu kadro devam edecek. Biz bu 3 hedefin içindeyiz. Türkiye Kupası, Avrupa ve Türkiye ligi. Bu 3 noktayı aynı partnerlerle kucaklaşıp yola devam edebiliriz. Türkiye’de sancılar ve sakıncalar var. Bu sakıncalar içine bizi çekmeye çalışan girdaplar oluşuyor. Bizler bunun dışında kalıp futbolun içinde kalmamız gerek. 
Avantajlıyız. Rakibimize asla küçümsemiyoruz. Rakibiniz aynı kategoride sizinle maç yapıyorsa güçlüsü, zayıfı yoktur. Alacağımız 3 puanlar bizi bir sonra ki tura getirecektir. Bu turdan çıkmak ve bir üst tura çıkarak ülkemize puanlar kalite katmamız gerek. Biz bunu başaracak takım hüviyetine sahibiz. Yarın oynayacağız maçta güzel bir referans elde ettiğimiz Galatasaray maçından sonra güzel bir futbol akşamı yaşatmak, 90 dakika sahada mücadele etmeye çalışan kazanmaya çalışan bunu tribünde ki herkese hissettiren bir takımı yarın karşılamalarını bekliyorum. 
Bu bizim için önemli bir referans noktası olacaktır. 
Oyuncularımız iştahlı. Acemi oyuncularımız deneyimli oyuncularımız var. Biz hepsiyle birlikte Ocak 5’e kadar nefes alma noktasında bütün maçlarımızı kazanmak için çıkacağız. 
Benim beklentim yarın taraftarlarımızla buluşmak” dedi. 
YABANCI SERBESTLİĞİNİ KULLANACAK MI?
Yarın ki kadroda Yabancı serbestliğini kullanacağını ifade eden deneyimli teknik adam, Galatasaray maçının referans olup olmayacağına ise, “Benim şöyle bir felsefem var. Kazanmak için çıkarsınız. Maç öncesi kimse sonucu tutturamıyor. Hadi bakalım bu maçın sonucunu ne olacak dersek 2 kişi zor bilecek 1 kişi bilemeyecek. Benim vadettiğim nokta geleceği garanti alma adına. Bizim takımımız bundan sonra oynayacağı her maçın 90 dakikasını kazanma adına, rakibine her zorluğu çıkaracak. Böyle bir takımı biz sahada görmek istiyor ve yaratmak istiyoruz. Biz takımı sahaya koyduğumuzda sonuçlar da bize hizmet edecek. 
Son oynadığımız Galatasaray maçında o oyunu oynayacak takım içinde oyuncular var. Beni yanıltmadılar. Antrenman yapmadan bize katılan oyuncular da deneyimli. Bir yarım saat içinde o oyunu oynayamadık. Ama kendilerine güven geldikçe rakibin yaptığı bir takım uygulamaları analizlerde değerlendirdiğimizde gördüler. Bugün daha cesaretli yarın daha cesaretli olacaklardır. Türk futbol ligine Trabzonspor ayrıcalık katacaktı” dedi.  
GRUPTAN ÇIKMASI HALİNDE SONRA Kİ HEDEF NE?
Trabzonspor’un gruptan çıkması sonrasında hedefinin ne olup olmayacağı sorusuna Yanal, “Trabzonspor kiminle oynarsa oynasın maç kazanmak için oynayacak. Efsane oyuncu sloganı var.. Her yer Trabzon diye. Fark etmez her gittiğimiz yerde her yeri Trabzon yapacağız” şeklinde cevap verdi. 
TAKIMA YENİ KATILANLAR OLACAK MI?
Trabzonspor’a Ocak ayında ara transfer döneminde takıma yeni katılımlar olup olmayacağına ise Yanal, “Bu dinamizmi hep yaşamak zorundayız. Benim tabi emin olun ki en ufak bir değerlendirmem yok. Bu oyuncu yaramıyor, bu oyuncu tutmayacağım diye asla düşüncem yok. Bunun için bana birkaç haftalık süreç yok. Ekonomik olarak sorun çıkacak belki. Devre arası transferleri çok zor. Bunu tanıdıkça daha düzgün değerlendirme yapabileceğim. O bizim için nefes. Orada eliniz güçleniyor. Ocak ayında yapacağınız her türlü hamle mevut. Orada daha iyi hamleler yapacağınız ay gelmiş oluyor. Biz de o noktaya kadar iyi gitmeyi planlıyoruz” dedi. 
Gelen soru üzerine Türkiye’de futbol ve spor camiasında yaşanan sorunlara da değinen Yanal, “Şuanda bizim Türk futbolunda ki sorunları özetlediniz. Her cümlenin altını doldurmak için ayrı ayrı çalışmak gerekiyor. Evet Türk futbolu ciddi bir kaos içinde. Büyük kulüplerimizde ciddi sorunlar var. İstifalar söz konusu. Bu sadece 3 Temmuz için değil. 3 Temmuz çok farklı bir noktaya koymak gerek. Onun öncesinde başlayan 90’lı yıllarda yayın gelirlerinden özetleyip, futbolu dernekler yasası üzerinden yönetmeye çalıştığınız anlardan itibaren bence büyük problemler başladı. Giderek dallandı. Hepsi birer başlık. Bence bunları daha fazla yapar mıyız. Bunlar büyük bir kurultay mı olur. Çalıştay mı olur. Türk sporunun masaya yatırılma zamanı geldi. Hem siyasi iradenin içinde bulunan tüm birimlerin ciddi düşünce üretmesi kafa patlaması gerek. Gidişimiz iyi değil. Ben Federasyon’da görev yaparken 13 milyon spora başlayacak çocuklarımız vardı. Bu 13 milyon çocuk batı şehirlerde 15 yaş altı takımlarımız yok. Futbolda 15 yaş altı takımlarımız yok. Bu çocukların nereye gideceği sorusunu akıllara getirirsek sadece futbol için değil diğer branşlarda da geçerli” şeklinde cevap verdi. 
CONSTANT’IN DURUMU
Constant’ın durumunu da açıklayan Yanal, “Büyük ihtimalle bizle beraber olmayacak. Bu akşam yeniden kontrol edilecek ama büyük ihtimalle bizle beraber olmayacak. Yarın daha doğru karar vereceğiz” dedi.