Osmanlı karşısında oyuncularının kapasitelerini sahaya yansıtamadığını söyleyen Ersun Yanal, “Emekleyen bir takımız, bir an önce ayağa kalkmamız gerekiyor. Devre arasına kadar bu böyle gidecek ve bu oyuncularla oynayacağız” diye konuştu.

Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, 2-0 mağlubiyetle tamamlanan Osmanlıspor maçının ardından bir an önce ayağa kalkmaları gerektiğini söyledi. Deneyimli çalıştırıcı, “Türkiye’nin en iyi hücum yapan takımıyla oynadık. Özellikle buna önlem almak adına çıkarken top kaybının çok önemli olduğunu kaydetmiştik. Çok erken bir kart görünce avantajlı oynayabileceğimiz yerlerde geriye düştük. Rakibin dediği oldu. Bir taraftan da istediğimiz oyun kalitesini ortaya koymak adına yaptığımız çabanın daha hızlı geri gelmesi gerekiyor. Emekleyen bir takımız, bir an önce ayağa kalkmamız gerekiyor. Devreye kadar bu böyle gidecek ve bu oyuncularla oynayacağız” sözlerini sarfetti.

‘Çok zor bir dönem’

Kadroda yaptığı değişikliğin nedeninden de bahseden Yanal, “Çok çabuk performans alınan yeni oyuncu grubunu ben çok az hatırlıyorum. Çok zor bir dönem. Az sayıda oyuncu aldık. Kullanmadığımız bir kaç oyuncu var. Ramil, genç bir oyuncu onu kullanamadık. Bero genç bir oyuncu. Türkiye ligini öğrenmeleri gerekiyor. Sistem konusunda 10 dakikada vazgeçtik oyundan. Kendi oyunumuza döndük. Yediğimiz gollere bakınca şu oyuncu burada oynadı diye gol yemedik. Top kaptırmayacaksınız. İkinci toplarda etkili olamadık” diye konuştu.