61SAAT SPOR SERVİSİ
Trabzonspor’un deplasmanda Galatasaray karşısında aldığı 1-0’lık galibiyetin ardından derin bir nefes aldı. Galibiyetin ardından konuşan Ersun Yanal açıklamalarda bulundu.
Yanal şu ifadelere yer verdi;
Topa sahip olma oranı en yüksek takımı Galatasaray. Topla oynamayı iyi beceren bir takım özellikle orta sahasında Sneijder ile birlikte etkili yapıyorlar. Bize bu fırsatı kollamak ve rakibin ayağında topu tutarak oynamaya çalıştık. Burada başarılı olduk. En azından 2 bölgemizde tutup 3 bölgesinde uzak tuttuk. Son dakikalarda artan baskı olmasına rağmen kısır geçti. Bizim savunmadaki konsantrasyonumuzun yüksekliğidir. Daha önceki maçlarda kırılmalar yaşadık. Rakibe oyun üstünlüğü vererek oyunu kazandık. Onun için önem taşıyan bir maçtı. Son dakikada bir pozisyon dışında fazla pozisyon bulamadı. Top ve oyun üstünlüğü tutturmuş olduk. Ciddi bir zaman var önümüzde ağır ve yükle bir zaman hem takım olmak hem bu tür maçları kazanmak. Kendimize olan güveni kazanmak çok önemli. Önümüzde daha çok uzun yol var Trabzonspor’u götürecek. O yolu geçtik diyebiliriz’’
Sakatlıklara ilgili Ersun Yanal, ‘Onazi’nin kramp gibiydi uzun yolculuklar yapıp geldi. Afrika’dan gelmişti. Bero’dan kramp gibi gergin stresli bir tempo alışık olmadığımız sonuçlar var. Alışmadığımız bir zaman dilimi yaşıyoruz. BU da bizi oldukça gerdi. Çok büyük problemler olduğunu düşünmüyorum. Onazi geçen hafta bu sebeple çıktı ama bu hafta oynadı.