Spor Toto Süper Lig'e Kasımpaşa galibiyetiyele başladıktan sonra deplasmanda Gaziantepspor karşısında şok bir mağlubiyet alan Trabzonspor, bu akşam kendi sahasında Osmanlıspor'u konuk ediyor. 
Maçın öncesinde konuşan Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, “Milil takım arasından sonra oyuncularımızın, performansı öncelikle bizi mutlu etti. Okay’ın A Milli Takıma gitmesi, Durica, Onazi ve Bero’nun oynaması bizim için büyük avantaj. Onlar orada moral depolayarakgeldiler. Takım olarak Perşembe günü toparlandık. Yine bir ara var. O aradan sonra oldukça yoğun tempo bizi bekliyor. Rakibimiz de Avrupa’da yarışacak. Onlara da başarılar diliyorum. Bütün bunların hepsi içinbir kadroya sahibiz. Eksikliklerimiz olacak. Yeni kurulan kadroyuz. Oldukça iyi çalışıyoruz. Sadece futbolcu kardeşlerim değil bütün ekip bu konuda seferber oldu. Trabzonspor önemli düzlükle karşı karşıya. Biz de saha sonuçları ile bunu desteklemek istiyoruz. 2. Haftada oynadığımız Gaziantepsopr maçının sonucunu içimize sindiremiyoruz. Trabzonspor’un hem saha içinde yaptığı mücadeleye hem de hedeflerine uygun bir mağlubiyet değildi. Mağlup olacaksın. Ama bu içimize sindiremeyeceğiz mağlubiyet. Takımın daha farklı kimlikle sahada olması gerektiğini söyledik” dedi. 

Bordo-Mavililerin 3’lü defans oynamasına ise Yanal, “ligimizin en zengin hücum oyuncularına sahip takımla oynayacağız. Bugün kazanabilecek güce sahibiz. 
Takımımızın eksik olan yönleri de var. Fazla olan yönleri de var. Bunların ikisini birleştirmek ve farklı kategoride oynayacağız. Rakibe karşı aldığımız önlem değil bu tamamen kendi oyunumuz olacak. Çok fazla kurguda değişiklik olmayacaktır. Zaman zaman oynadığımız anlayışta değişiklik olabilir” dedi.