Yanal, yeni oluşan bir takımla sezona başladıklarını belirterek, "Bu sezon hepimiz adına barış dilinin konuşulduğu, herkesin sportif kuralların içinde mücadele ettiği, birbirine toleranslı davrandığı, galibiyeti ve mağlubiyeti birlikte omuz omuza dayanışma içerisinde götürdüğü bir sezon olmasını diliyorum" dedi.

Yeni sezonda tüm spor ailesinin Türkiye'nin sükûnet ve barış diline fazlasıyla ihtiyacı olduğunu kaydeden Yanal, şöyle devam etti:

"Seyircisiz oynadığımız maçın bir daha Türk futbol sahasında görülmemesi en büyük dileğim. Futbol onlarsız olmuyor. Trabzonspor, taraftarları olmadan bu maçı tamamladı. Ülkemizin geçtiği bu dar boğazda herkesin barışı heyecanla, yürekle ortaya koymalı. Sahadaki birçok şey sizleri, bizleri memnun etmeyebilir. Çok normal bir zaman dilimi, yeni bir takımız. 25 oyuncunun gittiği, gençlerle birlikte 8-9 oyunun katıldığı bir takımız. Takıma katılan oyuncular da belli zamanlarla aramıza geldi. Bugün Güney Koreli oyuncumuzun birçok oyuncunun ismini bilmediğini düşünüyorum. Trabzonspor'un zaman dilimine ihtiyacı var. Biz bu zaman tüneli içinde takımın oyuncularını çok daha iyi, sürekli oynar hale getirmek için çok çalışacağız. Galibiyet, zaman tünelindeki yolculuk için güzel."

Sabır ve toleransa ihtiyaç duyduklarını ifade eden Yanal, "Zaman zaman memnuniyetsizlik olsa da bunları hoşgörüyle karşılayarak sezona başlayalım. Bu hoşgörüye ihtiyaç var" diye konuştu.

Yanal, Trabzonspor'un ortaya koyduğu oyuna ilişkin ise "Kamp dönemi dahil bu kadar kötü oynamadık. Hazırlık maçında kaygı sıfır. Böyle bir lig maçında kaygı yüksektir. Teknik anlamda hücum olarak antrenmanlarda bu kadar kötü olmadık." ifadesini kullandı.

Transferde ince eleyip sık dokuduklarını kaydeden Yanal, transferin son gününe kadar bekleyeceklerini, kulübün şartlarına uygun olması halinde transfer yapacaklarını anlattı.

Onazi'nin kalitesi belli bir oyuncu olduğunu vurgulayarak, "Onazi, İtalya'da Lazio'nun alt yapısından yetişti. Uluslararası bir oyuncu. Maçın yıldızı seçildi. tebrik ediyorum. Gerçek kapasitesi bu değil. Mehmet'in, Bero'nun, Castillo'nun, Yusuf'un kaliteleri bu değil. Bunlar zamanla ortaya çıkacak. Trabzonspor, gerçekten dar bir boğazdan geçti. Güvenin oluşması için süreye ihtiyaç var" dedi.

Yanal, Trabzonspor için bu sezon iyi senaryo veya kötü senaryo nedir? şeklindeki bir soru üzerine şunları kaydetti:

"Kötü senaryo yok. Trabzonspor, iyi olacak. Gerçekten inandığım başkan yönetim var. Büyük çaba sarfediyorlar. Kaynak konusunda önümüzü açacak çok başarılı becerililer. Şu anda her şey iyi. Kötü olacak senaryo şudur. Trabzonspor, yeni bir takım. Bugün mağlup da olabilirdi. Ama buna karşı koyacak direncimiz var. En büyük direnci oluşturacak faktör camiadan bize gelecek destektir. Genç bir takım kurduk, sabretmek zorundayız. Stadımız açılıyor, iyimserim. Kötü senaryoyu düşünmüyorum. Belki birkaç kötü olacak ama bunun dışında kötü şeyler yaşamayacağız."