Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, çok önemli mesajlar verdi. Yanal, Fetullah Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki hain darbe girişimi ve 2010-11 sezonundaki şike davası sonrasında Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında yaşanan olaylar konusunda, "Ülkemizin geçtiği çok önemli bir süreç var. Bu süreçte demokrasi kazandı. Bu sürecin artıkları toparlanmaya, temizlenmeye çalışılırken, farklı yerlerden yine büyük bedeller ödemeye devam ediyoruz" diye konuştu.

BARIŞ ORTAMI GERÇEKLEŞTİ
YANAL şöyle devam etti: "En büyük bedel, demokrasinin kazanılması için ödendi. Bunun için de birçok can verdik, şehitlerimiz oldu. Ülkemizde çok uzun zamandır ilk defa çok güzel konsensüs ve barış ortamı gerçekleşti. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, bütün siyasi iradelerin aldığı kararlar hepimizi çok mutlu etti. Gerginlikten beslenmenin ülkemize hiçbir yarar getirmeyeceğini biliyoruz. Ben sporda da, her alanda olduğu gibi barışın tekrarlanacağını düşünüyorum."

TAKIMLAR DA BİRLEŞEBİLİR
"Çünkü Başkanımız Muharrem Usta'nın kullanmış olduğu barış dili oldukça etkili ve düzgün. Her yerde barış oluyor, her yerde insanlar birlikte oluyor ve omuz omuza çarpışıyor. Demokrasi nöbeti tutan insanların hepsi farklı kimliklerden ve gruplardandı. Trabzonsporlu, Fenerbahçeli, Galatasaraylı, Beşiktaşlı da vardı. Ama omuz omuzaydık. Orada birleşiyorsak takımlar için de birleşebiliriz. Türkiye, artık bu barış dilini kullanmalı. Toplumsal birliğe ihtiyacımız var. Umarım sağduyuyla yeni sezona başlarız."
.