Beşiktaş karşılaşmasına artık çok kısa bir süre kala Trabzonspor’da maç taktiği büyük ölçüde şekillendi. Günlerdir bir yandan rakibini analiz eden, diğer taraftan da 3 puan getirecek planlarla uğraşan Bordo-Mavililer’in hocası Ersun Yanal’ın, Siyah-Beyazlılar’ı durdurmaya çalışmaktan ziyade kendi oyunlarını oynamaya konsantre olduğu gelen haberler arasında. Buna göre Yanal’ın özellikle orta sahanın kanatlarında oynaması beklenen Bero ve Castillo ile özel olarak ilgilendiği ve “Beşiktaş’ı kendi silahlarıyla vuracağız. Bu noktada bekleyen değil, rakibin üzerine giden bir takım olacağız. Sizlere de hücumda olduğu kadar savunmada da önemli görevler düşüyor. Takım savunmasına yapacağınız katkı gecenin sonucunu belirleyecektir” ifadelerini kullandığı öğrenildi.

‘Top gelmiyorsa, git ve al’

N’Doye da bu 90 dakika öncesinde teknik direktör Ersun Yanal’ın göz hapsinde olan isimlerden biri. Çaykur Rizespor mücadelesinde çok fazla rakip savunmaya yaslanarak oynadığı ve hareketsiz kaldığı için eleştirilen Senegalli futbolcuya hocasının, “Daha hareketli olmanı, gerekiyorsa kanatlara açılarak, hatta orta sahaya gelerek top almanı istiyorum. Deneyimin çok önemli. Bu bölgede arkadaşlarını sen rahatlatacaksın” mesajlarını verdiği öğrenildi.

Kweuke’den örnek verdi

Ve tabi ki defans hattı. Yine Çaykur Rizespor maçından örnekler veren ve Kweuke’nin üstünlüğüne mahkum olunmasına sitem eden Karadeniz temsilcisinin teknik patronu öğrencilerine şöyle seslendi: “Birbirinizle sürekli temas halinde olmanızı, sürekli konuşmanızı istiyorum. Beşiktaş sadece forvetiyle gol arayan, tek sistemi olan bir rakip değil. Bu değişkenlik anlarında ancak doğru iletişimle hatasız bir maç çıkarabiliriz.”