Trabzonspor'un Antalyaspor mağlubiyeti sonrası basın açıklaması düzenleyen Ersun Yanal genç oyuncuları oynatmadığı gerekçesiyle eleştirilere maruz kaldı.

Yusuf Yazıcı ve Abdülkadir Ömür gibi genç oyuncuları takıma kazandırmayı herkesten çok istediğine dikkati çeken Yanal, şöyle devam etti:

'OYUNCU KAZANMAK ÇOK ÖNEMLİ'

"Hem oyuncu kazanmak hem sonuç almak hem de yarışmak oldukça zor bir süreç. Takımımızda genç, iyi oyuncular var. Bunları kazanmayı herkesten çok istiyorum. Böyle sert ortamda çocukları kaybetmek de var. 17 yaşında Abdülkadir çok iyi bir oyuncu. Bu yarışın içinde çok acımasız, sert ortam var. Yusuf Yazıcı için de aynı şey geçerli. Ümit Milli Takımımızda oynadı, oradaki oyunun kaygı ve endişesinin yüksekliği ile buradaki arasındaki farkın büyük olacağını biliyorsunuz. Oyuncu kazanmak çok önemli. Ülkede en büyük sıkıntılarından biri. En çok oyuncu kazanmaya gayret edenlerden biri olduğumu düşünüyorum. Zamanında bu fazlasıyla görüldü. Yusuf'u da diğerlerini de kazanmak için çaba sarf ediyorum ama kazanırken kaybetme korkusu da açıkçası bende de çok fazlasıyla var."

YANAL'DAN TARAFTARA 'TRABZONLU OYUNCULARA SAHİP ÇIKALIM'

Teknik direktör Yanal, Mustafa Yumlu, Zeki Yavru, Mustafa Akbaş gibi oyuncuların Trabzon'un çocukları olduğunu dile getirerek, "En ufak şeyde bu oyunculara tepkileri biliyorsunuz. Oyuncuların tepkiyi hak etmediklerini düşünüyorum. Kazanmak için her şeyi yaptıklarını biliyorum. Mustafa Yumlu'ya, maçta ömür boyu taşıyacağı iki tane iz geldi. Oyunun başında yaralanmasından sonra birçok oyuncu sahaya terk eder, o oynamayı tercih etti. Bu oyunculara hep beraber destek olmalıyız." diye konuştu.

Öte yandan Ersun Yanal'ın genç oyuncularla ile ilgili fikrini 61saat.com'da günler öncesinde yayınlanmıştı