Trabzonspor olarak yeniden yapılanıp uzun bir yolculuğa çıktıklarını belirten teknik direktör Ersun Yanal, "Geleceği şekillendirmek için doğru plan yapıp, o plana sadık kalmalısınız. Tabii o planın içinde arızalı parçalar da olacak. Onları düzeltip, bazı ayarlar yapmak gerekebilir. Futbol artık oyuncuların sahaya çıkıp ortaya koydukları performans değil" ifadelerini kullandı. 

Camianın takıma gösterdiği sabrın sonunda mutlaka güzel şeyler olacağının da altını çizen tecrübeli taknik adam, "İyi bir takımımız var ve bu takıma güveniyoruz. Genç ve uzun vadede fayda verebilecek bir takıma sahibiz. Takımda deneyimli ve tecrübesiz oyuncularımız da var. Bunların karması bir takım olarak istediğimiz seviyeye ulaşamadık. Ancak üst üste kazanımlar ile seri yakalamak, takıma büyük bir güç ve enerji katacak. Bunun için yolumuza ve oynamaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.
 
Takımdaki bazı oyuncuların performanslarını arttırmasıyla daha iyi seviyeye çıkacaklarını da belirten Ersun Yanal, "Bu takımı en kısa süre içerisinde sahada istediğimiz duruşu sergileyecek bir takım haline getireceğiz. Bu oyuncular, bunu yapacaklar. Oyuncularımız vazgeçmeyecek, biz de vazgeçmeyeceğiz. Bu süreçte ayakta kalıp oyuncularımızı maçlara adapte etmemiz lazım'' dedi.