Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, kötü gidişatın sebebini bir de futbolcularından dinledi. Bunun için her futbolcu ile özel bir odada baş başa görüştü
 
Trabzonspor’da krizden çıkmak için futbolcular ile baş başa görüşen Teknik Direktör Ersun Yanal’ın tesislerde yaptığı görüşme mekanına İkna Odası benzetmesi yapıldı. Sadece kendi ve futbolcunun olduğu baş başa görüşmede Yanal, futbolcularının samimi konuşmasını, ne hissediyorsa anlatmasını ve sorunlarını dillendirmesini istedi.

Baş başa görüşmenin iki gün devam etmesi beklenirken, ikna odası görüşmelerinin tamamlanmasından sonra Yanal’ın bir de takım ile toplu olarak dertleşeceği öğrenildi. Bu arada, yönetimin ikna odasına girmeden önce Yanal’a futbolculara yapılan ödeme planını da sunduğu öğrenildi. Böylelikle oyuncusunun ödemeleri hakkında da bilgilenen Yanal, toplantıda konusu olması halinde bu bilgileri de paylaşacak. Futbolcuların özellikle takım gol yediğinde paniklediklerini ve bu baskının kendilerini olumsuz etkilediğini ifade ettikleri öğrenildi. Futbolcuların da bu olumsuzluğu birlikte dayanışma ile aşabileceklerini söyledikleri belirtildi. Trabzonspor’un ligdeki kaotik durumundan dolayı keyifsiz olan bordo-mavili oyuncuların milli aranın ardından yeni bir sayfa açacaklarına dair söz verdikleri de öğrenildi.