Spor Toto Süper Lig'in 14. haftasının açılış maçında Trabzonspor ile Adanaspor karşı karşıya geldi. Hüseyin Avni Aker'de oynanan mücadeleyi ev sahibi Trabzonspor, 4-1 kazandı. Maçın ardından konuşan Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, “Trabzonspor’un hedefleri, beklentilerini bir tarafa koyduğumuzda bunların hiç bir tanesi bizim beklentimizi karşılaşacak sonuçlar değil. Futbol eşittir sonuç. Türkiye’de maalesef acımasız skor kültürü oluştu.

Bu skor kültürünün arkasında belki bu galibiyet sevinci ama önümüzde bizi zorlu dönem bekliyor. Bir iki maç değil sezon sonuna kadar yaşayacağımız zorlu dönem bekliyor. Bir çok dinamikleri yerinden oynayıp, bir çok dinamikleri toparlamaya çalışan takımın nasıl mağlup olduğumuzda aynısını söylüyorsam galip geldiğimizde de aynısını söylüyorum. Bu zaman içinde düzelecek iş. Yönetimi, camiası ile geçilecek iş. Çok meşakkatli yol. Trabzonspor 60 oyuncusundan uzaklaşıp bana göre 4 transferle bu sezona başlayıp hatta kampta dahil 7-8 oyuncu ile buluşmayıp ilk haftalarda isimlerini bile zor telaffuz ettiğimiz oyuncularla bir araya geldik. Yetenekli oyuncuların gelişmesi iç in Trabzonspor’un gelişmesi için ihtiyacımız olan oyuncular var.

ARKA PLANDA YAZAN SORUNLAR...

Bu zorlukların içinde maalesef Trabzonspor’un background yazan bir takım sorunlar yüzünden yapamadıklarımız oldu. Şimdi daha yumuşak, daha sıcak döneme girdik. Hem takımın oluşması, hem de genç oyuncularımızın çok daha verimli oynaması için güçlenmeye ihtiyaç var.

Evet skorlar hizmet ettiğinde bunu biraz daha kolay yapacağız. Trabzonspor bugün 4- 5. Sırada olsaydı da mutlu olmayacaktı. Yine kazanacağız yine kaybedeceğiz taraftar yine bize kızacak. Ama Trabzonspor yarışan takımı sahada görmek istiyorlar. Bu takımı görmek için sabretmek gerekiyor. Hiç bir zaman diliminde olmayan dinamiklerin oynadığı zaman görüyoruz. Trabzonspor’a değer. Çok önemli bir camia. Türkiye futbolu açısından çok önemli bir yeri işgal ediyor. Trabzonspor’un bu konumunu yükseltip gerektiği yere çıkarmak hepimizin açısından manevi açıdan iyi olacak” dedi.

SÜRPRİZLER NEDİR?

Maç öncesinde yaptığı sürprizler açıklaması ile ilgili olarak ise Yanal, “Transferin ötesinde Trabzonspor’un doğru atılım yapması gerekiyor. Stadı var. Stadı için doğru isimler doğru adresler var. Bunun için çok seçici ve net olacak. Bunun için mesai harcıyoruz. Ama tabi ki müjdelerimiz olacak. Bu zaman diliminde bunların hepsi gerçekleşecek merak etmeyin.