61SAAT SPOR SERVİSİ – TAYFUN ÇÖPCÜ

N’Doye ile görüşmeler Trabzonspor’un sezon başı hazırlıklarını sürdürdüğü Macaristan kampı itibariyle başlamıştı.

KAMPA DAVET EDİLMİŞTİ

Kamp döneminde yüksek ücreti nedeniyle gözden çıkarılan ve Trabzon’da yardımcı antrenörlerle antrenmanlara çıkan N’doye sürpriz bir şekilde Trabzonspor’un ikinci kamp Macaristan hazırlıklarına davet edilmişti.

Burada teknik direktör Ersun Yanal yönetiminde hazırlık maçlarına çıkan N’doye forma şansı bulmuştu.Yaklaşık 2 ay önce hazırlık maçları kapsamında MTK Budapesş’te ile karşı karşıya gelinen maçın ardından teknik direktör Ersun Yanal, N’doye ile sözleşme görüşmelerine değinmişti.

ERSUN YANAL, 'ÜCRETİNDE UFAK BİR İNDİRİME GİTMESİNİ BEKLİYORUZ'

Hazırlık maçının ardından konuşan Yanal, N’Doye için, ‘N’Doye çok iyi bir profesyonel. Ücretinde ufak bir indirime gitmesini, bu şekilde takıma katılmasını başından beri istiyorduk. O da bu konuda yaklaşımlar gösteriyor şu anda. Böyle devam ederse, N’Doye de bizimle olacak’ ifadelerini kullanmıştı. Ligin başlamasıyla bir türlü ilk 11’de görev alamayan N’doye’nin forma şansı bulabilmesi için yıllık ücretinde indirme gitmesi için baskı yapıldığı ortaya çıktı.

N'DOYE'NİN FORMASI KESİNLEŞTİ

Bunun üzerine bordo mavili yönetim N’Doye ile son kez masaya oturarak bu sezon kendisine ihtiyaç duyulduğunu ileterek sözleşmede indirime gitmesi durumunda formayı alabileceğini iletti. Ligde gol sorunu yaşayan Trabzonspor’da ise N’Doye yıllık ücretinde indirime giderek 2 yıllık olmak üzere 2.5 milyon Euro olan yıllık ücreti 1.7 milyon Euro’a düşürdü. Bu anlaşmanın ardından teknik direktör Ersun Yanal’ın ay öncesinde yaptığı açıklamalara göre Senegalli oyuncu bu sezon ilk 11’de görev alarak bordo mavililer için gol arayacağının yorumlarını beraberinde getirdi.