Spor Toto Süper Lig'in 29. haftasında Trabzonspor ile Beşiktaş karşı karşıya geldi. Avni Aker Stadı'nda oynanan karşılaşmada konuk ekip 2-0 kazanarak liderlik koltuğunu Fenerbahçe'den geri aldı.Trabzonspor ise  4.'lük şansını bir kez daha kaybetti. 
Maçın ardından konuşan Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, çok sert açıklamalar yaptı. Yanal, "Pozisyon olarak kısır maçtı. Bir rakibin korneri var bir de bizim Özer ile yakaladığımız pozisyon var. Onun dışında net pozisyonlar sayamayız. İki takımda kontrollü devam etti. Rakimizin hamle yaptığı anda, biz de orta sahada fedakarlık yaparken golü yedik. Oyunun bitimine yaklaşık 30 dakika vardı. Olumsuz bir atmosfer cereyan etti. Zaman zaman Trabzon'da yaşıyoruz bunu. Bu takımın yaptığı mücadele ölçeğinde elimizden gelen herşeyi yapmaya gayret ediyoruz. Zaman zaman kaybediyor zaman zaman kazanıyoruz. Çok meşagatli bir süreçten geldik. Oynamayan çok oyuncu oldu. Afrika kupaları, sakatlıklar. Takımın 3'de 2'lik bölümü rotasyona uğradı. Elimizde ki takımla mücadele ttik" dedi. 
Galatasaray maçıyla bu oyunu kısaylandığında kötü bir performans ortaya koyduklarını ifade eden Yanal, "Bugün ki mağlubiyetimizle Galatasaray maçında oynadığımız maçı kıyaslarsanız oyun olarak bir biriyle alakası yok. Taraftarımızın herkesin bize saygı göstermesi ve sahip çıkması gerek. Oyuncularımın adına da üzüntülü dakikalar yaşıyorum. Oyuncular ritim yakalamak ve ritmi götürmek için destek gerek. Zaman zaman bunlarda oluyor. Emin olun en çok biz kazanmak istiyoruz. Futbolda çıkış, düşüş, eksik kadro ile mücadele var. Bunlar futbolun içinde olan şeyler. Ama kendi sahanda oyuncuna tepki göstermek düşündürücü" diye konuştu. 

Yanal, sözlerine şu şekilde devam etti: 
"Yaklaşık 500 tane maça çıktık. Bu süreçte oyuncular değiştik. Bir süreç idare ediyoruz. Sonuca göre davranmıyoruz. Orada kararlardan çıkan sonuçlar değerlendirmeye alıyorsunuz. O çıkan sonuçlara göre sonucu değerlendirirseniz haksızlık yapmış olursunuz. Bizi buraya getiren ve buna layık yapan bu değerlendirme de ki sonuçlarımız. Ben süreci yaşıorum. Sonucu yaşamıyorum. Süreci yaşadığım için sonuç beni ilgilendirmiyor. Özerin yapması gereken çıktı. Kulübeye çıktı oturdu. Çok üzüldü, konuşuyoruz maç sonunda" dedi.