61SAAT SPOR SERVİSİ : UEFA Avrupa Ligi L Grubu'nda Trabzonspor sahasında Metalist Kharkiv'i konuk etti. Hüseyin Avni Aker Stadı'nda oynanan maçta ekibimiz son dakikalara doğru bulduğu golle maçı 3-1 kazandı ve gruptan çıkmayı garantiledi.

BÜTÜN OYUNUN GENELİNDE YAPMAK GEREK
Maçın ardından konuşan Trabzonspor Teknik Direkörü Ersun Yanal, “Maç kazanırsınız. İyi bitirirsiniz 3 puanlık avantajınız olur. Kazananlar elde edersiniz. Bugün son 10 dakikada ki kazanım, 90 dakikalık oyunun 80 dakikasından çok daha fazla. Bir oyun felsefesi oluşturmaya çalışmak gerekiyor. Süresinde tamamlamak gerekiyor. Mücadele eden her dakika oyunu bırakmayıp oyuna asıl bir takım olmak lazım. Biz 1-0 bitirip kazanabilirdik, ama çok şeyler kazanacağımızı düşünmüyordum. Belki 1-0 galip gelirsiniz galibiyet bir kazanımsınız. Oyun içerisinde ki karakteri kazanamazdınız. Son 10 dakika kazanım oldu. Son 10 dakika oyuncularımı kutluyorum. Bütün oyunun genelinde yapmak gerek. Bunu anlamak bunun üzerinde durmak gerek. Bu bir tavırdır. Bu tavrı gösteriyorsanız 80 dakikayı boşa geçirmiş olursunuz. Bu tavrı gösterseydiler çok daha zevkli bir oyun olacaktı. 80 dakika bana göre boşa harcadılar. Gereksiz mücadele gereksiz bir oyundu. Her dakikasını iyi oynayan bir takım olmak gerek. Bende bu oyunun üzerinde duracağım ve bunu oluşturmaya çalışacağız” dedi.

LEGİA, MAÇI İÇİN NELER SÖYLEDİ?
Son Legia maçı ile ilgili olarak ise Yanal, şöyle konuştu:
“Yendiğimiz takdirde gruptan lider olarak çıkıp gelecek rakibin bir puan statüsünden dolaylı avantajımız olacak. Bunun için sevinçliyiz. Orada galibiyet için oynayacağız. Her yerde böyle oynayacağız. Ülkeye kazandırdığımız puan da önümüzde ki yıllarda oynayacağımız Avrupa liglerinde bir avantaj. Biz takım olarak oynayacağımız Legia Varşova maçına kadar çok farklı boyuta geçmemiz ve mücadele gücümüz yüksek takıma olması lazım. 80 dakikayı boşa geçiren değil 10 dakikada ki gibi oynamamız lazım. Bunu oyuncularımızla paylaşacağım.

Tüm öğretmenler günü kutlu olsun. En kutsal meslek. Doğumdan itibaren yaşamın sonuna kadar elde ettiğimiz en zengin alımın yaşandığı yılları bize verdiler. Biz de bu kutsal görevi yapan herkesin öğretmenler gününü kutlayalım. Onların mesleklerini daha icra edecekleri güzel bir dünya dileyelim”


Ersun Yanal'ın maç sonu açıklamaları paylaşan: canli61saat