61SAAT SPOR SERVİSİ :Trabzonspor, Ersun Yanal ile birlikte yükselişe geçerken bugün UEFA Avrupa Liginde Metalist Kharkiv’i ağırlayacak. L Grubundan avantajlı konumda bulunan Trabzonspor, bu maçı kazanarak bir üst tura çıkmayı garantilemek istiyor. Maç öncesi konuşan Bordo-Mavililerde teknik direktör Ersun Yanal,
“Ülkemizin Avrupa’da ki konumunu değiştirmeye ihtiyaç olduğu zaman dilimi yaşıyoruz. Milli takımımızın ve diğer takımların Avrupa’da ki yarışta durumları ortada. Bu konuda önemli misyon üstlendiğimizi düşünüyorum. Diğer takımlarımız da öyle. Akşam Galatasaray kaybetti. Belli bir sıralamada geziniyoruz. Beşiktaş’ta öyle. Ukrayna doğrudan rakibimiz. Diğer ülkelerle puanlarımız da yakın. Trabzonspor’un kendi misyonu ve hedefleri adına Avrupa çok önemli. Bu konuda Avrupa’da yolumuza devam etmek istiyoruz.
Avantajımız var. Bugün kendi sahamızda galip geldiğimiz takdirde Avrupa’da bir sonraki tura adımızı yazdırmış olacağız. Hatta bu maçtan sonra diğer maçın sonucu bizi ilgilendiriyor. Belki grubu lider olarak tamamlayabiliriz. Bir rövanş yapabiliriz. Galip gelebiliriz. Bu tabi ki sahada alacağımız sonuçla belli. O sonucu almak için oyuncularımızın ve bizim hazırlıklarımız iyi geçti. Kazandığımız derbi sonrasında bütün camianın morali oldukça yüksekti. Bugün bu moral takviyesi ile tabi sorumluluklarında verdiği bize yüklenme ile bugün karşılaşmayı kazanmak için sahada teknik anlamda ekibe sahip olduğumuzu düşünüyorum” dedi.
Yusuf’un sol bekte görevlendirilmesi ile ilgili olarak ise Yanal, “A – B planları var. Hem orada hem de daha farklı olabilir. Biraz daha geride başlayacak. Yusuf’un oynadığı mevki. Konuştuk orada da çok hevesli. Bugün böyle bir karar aldık. Yusuf için d yeni başlangıç olma ihtimali var. Hücumu yüksek bir takımız. Benim istediğim hücumu yüksek takımla birlikte iyi savunma gerçekleştirmek böyle oynadığımız takdirde kazanmayı gerçekleştirecek takımın sahada bulunması benim hedefim. Bu hedefi gerçekleştirecek takımın olduğunu düşünüyorum. Hem tribünde hem de sahanın içinde olumlu değişiklikler yapabileceğimiz A-B-C planlarımız var” diye konuştu.