Spor Toto Süper Lig'in 27. haftasında Galatasaray ile Trabzonspor arasında oynanacak kritik karşılaşma, bir anlamda Oscar Cardozo ve Burak Yılmaz arasında geçecek bir düelloya sahne olacak.

Trabzonspor'un bu sezonki en skorer ismi olan Oscar Cardozo ile Galatasaray'ın en golcü ismi Burak Yılmaz arasındaki bu düelloyu ilginç kılan noktalardan biri de, iki golcünün iç saha ve dış saha performansları...

DIŞ SAHADA KRAL BURAK

Galatasaray'da bu sezon rakip fileleri tam 14 kez havalandıran Burak Yılmaz, bu gollerin 8'ini deplasmanda oynanan maçlarda kaydetmeyi başardı. Sakatlığını atlatıp, Hamza Hamzaoğlu'nun Trabzon'daki en büyük gol umudu olacak olan Burak, Spor Toto Süper Lig'in deplasmanda en fazla gol atan (8 gol) ismi olarak da dikkat çekiyor. Burak Yılmaz kaydettiği gollerin %57.1'ini deplasmanda kaydetti.

AVNİ AKER'İN KRALI

Ersun Yanal'ın en büyük kozu olan Oscar Cardozo ise attığı gollerin çok büyük kısmını Avni Aker'de oynanan karşılaşmalarda kaydetmesiyle dikkat çekiyor. Ligde 15 golü bulunan Cardozo bu gollerin 12'sini iç saha maçlarında kaydetmeyi başardı.

SÜPER LİG'İN İÇ SAHA GOLCÜLERİ
Oscar Cardozo (Trabzonspor) - 12 gol
Demba Ba (Beşiktaş) - 10 gol
Fernandao (Bursaspor) - 8 gol
Theofanis Gekas (Akhisar Bld.) - 8 gol
Burak Yılmaz (Galatasaray) - 6 gol

SÜPER LİG'İN DIŞ SAHA GOLCÜLERİ
Burak Yılmaz (Galatasaray) - 8 gol
Fernandao (Bursaspor) - 7 gol
Leonard Kweuke (Ç.Rize) - 6 gol
Demba Ba (Beşiktaş) - 5 gol
Moussa Sow (Fenerbahçe) - 5 gol