Gençlerbirliği karşısında Oscar Cardozo'yu hastalığı, Mehmet Ekici'ye sakatlık ve Özer Hurmacı'ya da cezası nedeniyle forma veremeyen Trabzonspor teknik direktörü Ersun Yanal, bu oyuncuları bugün Beşiktaş maçında sahaya sürecek.

Geçirdiği üst solunum yolu enfeksiyonu nedeniyle serum tedavisi gören Cardozo, antrenmanlardaki formuyla toparlandığını gösterdi. Mehmet Ekici de takımdan ayrı olarak kuvvet ve dayanıklılık çalışmalarında sınıfı geçti.
Ersun Yanal'ın, bu iki oyuncunun da tamamen iyileşerek takıma katılacağı için Gençlerbirliği maçında ilk 11'de görev verdiği Fatih Atik ve Majeed Waris'i kulübeye çekecek. Bu ikilinin yerine Ekici ve Özer'i sahaya sürecek. Sakatlanan ve en az bir ay sahalardan uzak kalacak olan Yatabare'nin yerine de Cardozo formasına yeniden kavuşacak.
Galatasaray'ı yıkan takım Beşiktaş karşısında!
Trabzonspor'da teknik direktör Ersun Yanal, kritik maçta herhangi bir aksilik olmaması halinde önceki hafta Galatasaray'ı Avni Aker Stadı'nda 2-1 yenen 11'i sahaya sürmeyi planlıyor.
Hakan Arıkan'ı kalede düşünen Yanal; sağ bekte Salih Dursun, sol bekte maskeli Mustafa Akbaş'a şans verecek. Yanal göbekte ise Uğur ve Bosingwa'yı oynatacak. Galatasaray maçının kahramanı Carl Medjani yine defansın önünde siper olurken, Özer Hurmacı ve Mehmet Ekici ise hem Beşiktaş ataklarını kesecek hem de takımı öne taşıyacak. Erkan Zengin ve Deniz Yılmaz'ı Oscar Cardozo'ya yardımcı olmaları için gezgin olarak kullanmayı düşünen Yanal, Paraguaylı golcüsünden ise ileride daha fazla basmasını istedi.

''Sonuna kadar savaşın''
Trabzonspor teknik direktörü Ersun Yanal, Beşiktaş maçı öncesi futbolcularıyla yaptığı son toplantıda "sonuna kadar savaşma" emri verdi. Galatasaray ve Gençlerbirliği maçlarını örnek gösteren tecrübeli teknik adam, "Sonuç ne olursa olsun, skor tabelasında ne yazarsa yazsın mücadeleyi bırakmayın. Bunun yararlarını bu sezon çok gördük. Galatasaray ve Gençlerbirliği maçlarında son ana kadar savaşmanın takıma neler kattığını hep birlikte yaşadık. Seyirci bizim yine arkamızda olacak onlara galibiyet hediye etmek zorundayız" dedi.