Deneyimli çalıştırıcı Ersun Yanal sadece yeni yeteneklerin peşinde de koşmuyor, vitrindeki yıldızlar için de karar aşamasında. Mainz’ın flaş ismi Yunus Mallı ve Hamburg ile yollarını ayıracağını açıklayan Van der Vaart, Ersun Yanal’ın kıskacında.

Trabzonspor’da teknik heyet yeni sezon transfer çalışmaları için mesaiye devam ediyor. Bordo-Mavililer’in hocası Ersun Yanal, dün oynanan Hırvatistan-Norveç mücadelesini takip ederek kendisine daha önce önerilen bazı isimleri izlerken, sadece yeni yetenekleri değil, kalitesini ispatlamış isimleri de listesine çoktan aldı. Karadeniz temsilcisinin hocasının bizzat görüşeceği 2 futbolcunun Bundesliga apoletli olduğu öğrenildi.

Talibi var

O oyunculardan biri Mainz formasıyla son dönemlerde harikalar yaratan Yunus Mallı. Devre arasında İstanbul’un dev takımlarının da peşinden koştuğu 23 yaşındaki orta saha, kendisine gelen teklifleri sezon sonunda düşünmek istediğini belirtmişti. Kulübüyle sözleşmesi bitecek olan Yunus’a Mainz’ın da mukavele önerdiği, ancak başarılı futbolcunun artık yeni bir maceraya yelken açmak istediği bildirildi. Şu ana kadar A takım hariç bütün alt yaş kategorilerinde Almanya formasını terleten genç futbolcuyla Ersun Yanal’ın birebir görüşeceği gelen haberler arasında.

Hamburg açıkladı

Fırtına’nın istediği oyunculardan biri de Van der Vaart... Hem sezon başında hem de devre arasında Trabzonspor’un temas kurduğu futbolcunun cephesinde yaşananlar transferi açısından umut verici. Hollandalı ile sözleşme uzatılmayacağını kulübü ve oyuncunun kendisi de açıkladı. Trabzonspor için de 32 yaşındaki yıldızın bonservisinin olmaması bir avantaj. Yanal’ın gelecek sezon daha çetin bir mücadele öngörmesi ve deneyimli isimlere duyduğu ihtiyaç, bu transferin önemli noktalarından biri.