Kulüpler Birliği'nin Türkiye Futbol Federasyonu'na başkan olması için destek verdiği Şenes Erzik, UEFA'dan izin alamadığı için 27 Şubat'taki genel kurulda aday olmayacağını açıkladı.

Erzik, "UEFA iki yerde birden olmamı doğru bulmadı." dedi. Bu gelişme üzerine şoke olan Kulüpler Birliği, pazartesi gününe kadar ortak bir aday çıkarma kararı aldı.

Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören önderliğinde Ankara Sheraton Oteli'nde olağanüstü toplanan Kulüpler Birliği Vakfı, Futbol Federasyonu başkan adaylığı için UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik ismi üzerinde anlaştı. Ancak Erzik, Tff'nin 27 Şubat'ta gerçekleştirilecek olağanüstü seçimli genel kurulunda adaylığını koymayacağını açıkladı. Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'la önceki gün görüşen, kulüplerin de desteğini alan Erzik, FIFA ve UEFA'daki görevlerini gerekçe gösterdi.

"Futbolumuzun geçtiği bu çok zor dönemde, üzerime düşen bir görev olursa her zaman olduğu gibi yapmaya hazırım." dediğini hatırlatan Şenes Erzik, adaylık düşüncesinden vazgeçmesinin sebeplerini sıraladı:

"Tff başkanlığı tam zamanlı mesai gerektiren bir iştir. Dolayısıyla muhtemel bir Tff başkanlığının FIFA ve UEFA'daki uluslararası üst düzey görevlerle birlikte yürümesinin mümkün olmadığı ortaya çıkmıştır. Gerek FIFA gerekse 2015 yılına kadar 1. asbaşkanlığını yapacağım UEFA, önemli sorumluluklarımdan dolayı şahsımın Tff başkanlığının ancak ve ancak kısa süreli olması gerektiğinin altını çizmiştir. Bu durumda, Tff başkanlığına aday olamayacağımı üzülerek kamuoyuyla paylaşmak istiyorum. Dün olduğu gibi bugün ve yarın da, Türk futbolunun uluslararası alanda çağı yakalaması için her türlü gayreti göstermeye devam edeceğimi önemle belirtmek isterim."

Şenes Erzik, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ı telefonla arayarak kararı konusunda bilgi verdi.

Erzik, kendisine bu görevin layık görülmesinden dolayı Kılıç'a teşekkür etti. UEFA yetkilileriyle temaslarında Tff başkanlığında çok kısa süre kalabileceğini öğrendiğini anlatan Erzik, kariyer planlamasında kısa süreli bir dönemi düşünmediğini vurguladı. Bu gelişmeden sonra Bakan Suat Kılıç'la konuşan Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Yıldırım Demirören, en kısa sürede Tff başkanlığı için Birlik olarak ortak bir isim belirleyeceklerini kaydetti.

FENERBAHÇE BU İŞE DE EL ATTI

Bu açıklama sonrası Şenes Erzik'in aday olmamasının perde arkasında FİFA değil Fenerbahçe olduğu iddia edildi. İddialara göre Şenes Erzik yönetiminde Lutfi Arıboğan’ı almak istedi. Ancak Fenerbahçe buna karşı çıktı. Fenerbahçe, “Şenes Erzik başkan, formül puan silme” çözümüne de “hayır” dedi.