UEFA 1. Asbaşkanı Şenes Erzik ayağının tozuyla geldiği Ukrayna'dan TFF'nin mali kongresine katıldı ve burda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin 3 Temmuz 2011'den bu yanasyaşadığı şike sürecine değindi.. Erzik, "Beni en çok yıpratan olay 3 Temmuz'da başlayan süreçtir...Tüm ülkeyi önemli bir şekilde etkiledi. 1 yıl geçti ve etkileri artçıları sürdü. artçıları daha ne kadar sürecek belli değil." dedi.

Erzik şöyle devam etti:

"Uzun zamandır, aşağı yukarı 4 yıldır bu kürsüden sizlerle konuşma olanağı bulamamıştım. İzninizle geçmişe de değinerek temennilerimi sizlere sunmak istiyorum. Polonya ve Ukrayna 'dan sizlere gelirken uçakta yalnız kaldım ve düşünme fırsatı buldum. Eski günlere gittim. Geçmişe şöyle bir göz attım. Eski mesai arkadaşlarımı görüyorum. 1989 merhum Turgut Özal'ın talebiyle TFF Başkanlığını üstlenmiştim. 1992'de ilk özerk TFF Başkanı seçilmemi hatırladım. 1992 ümitler Avrupa Şampiyonluğunu hatırladım. 1994'te 16 yaş takımının Avrupa şampiyonu olduğumuz gözümün önüne geldi...

22 YILDIR UEFA'DAYIM

"6 kez seçilerek ve aralıksız 22 yıldır UEFA'daki görevimi sürdürüyorum. 12 yıldır süren UEFA 1.Başkanvekilliğimi, 16 yıldır yaptığım UEFA icra kurulu üyeliğimi hatırladım. 1996 yılında bana layık gördüğünüz TFF Onursal Başkanlığımı hatırladım. Bu yıl futbol yöneticiliğimdeki 40.yılım. Farklı görevler üstlendim. Masanın her tarafında bulundum. Bu süre içinde bir çok ilki yaşadığım gibi, kırgınlıklar da yaşadım. Bunların tümüne şahsım olarak hayatın içindeki unsurlar gözüyle baktım. Beni en çok yıpratan olay 3 Temmuz'da başlayan süreç...Tüm ülkeyi önemli bir şekilde etkiledi. 1 yıl geçti ve etkileri artçıları sürdü. artçıları daha ne kadar sürecek belli değil. Hep beraber Başkan Yıldırım Demirören'in verdiği taahütlere imza atmamız lazım.

ŞİMDİ FİNAL NOKTASINDAYIM

"Uluslararası sorumluluklarım bulunuyor. Yıllardır susarak, işlerimin konuşmasını sağlayarak, özenle devam ettim. Polemiklere girmedim, doğru bildiğimden şaşmadım. Artık final noktasına yaklaştığımız bu günlerde kendi sınırlarımın dışına çıktım.

3 TEMMUZ SÜRECİNİN KARANLIĞA DÖNME İHTİMALİ VARDI

"3 Temmuz sürecinin ne kadar kaotik olduğunu gördük. Türk futbolu ivme kazanırken karanlığa dönme ihtimali oluştu. Sorgulanma başladı. UEFA'da acaba evsahipliklerini yapabilecek mi? " şüphesi oluştu. Ancak Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın verdiği güvenle kongreyi İstanbul'da yaptık. Başta Platini olmak üzere herkesi rahatladı. İlk örnek bir hafta sonra ülkemizde yapılacak Kadınlar Avrupa Şampiyonası. 2013'te U-20 Dünya Gençler Şampiyonasını düzenleyeceğiz. Tabii ki sırada üzerinde çok durduğumuz , 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası katılımı var. İnşallah önümüzdeki günlerde bu konuda daha ayrıntılı bilgi ve gelişmeleri sizlerle paylaşacağız.

İŞTE PLATİNİ'NİN BENİMLE İLGİLİ GÖRÜŞLERİ

"İstanbul'daki kongrede bazı basın mensubu arkadaşlar beni Platini'ye sormuşlar. Aldıkları cevap şöyle.

"Şenes Erzik'i gerçekten çok takdir ederim. Çalışmaları, fikirleri çok iyi. UEFA'ya çok katkıları oldu. Çok yoğun çalışmalar yaptı. Türkiye ile ilişkileri iyi yürütüyor, çok dengeli çalışmaları var". Bu referanslar bana değil, Türkiye'ye verilmiş oluyor. Çünkü ben Türk'üm...

EĞİTİMDE DOĞRU YOLDAYIZ

"Cüneyt Çakır ve arkadaşlarının geldiği nokta takım oyununu iyi oynadıklarını ve bu zeminin önceden hazırlanmış olduğunu, eğitim konusunda doğru yolda olduğumuzu gösteriyor. Uluslararası standartlara erişmek için hep beraber üzerimize düşeni yapmalıyız. Türk futbolunun kurtuluşu olan ve 1996 yılında kurduğumuz bu havuz sistemini benden sonra gelen arkadaşlarımız devam ettirdi, daha da geliştirdi. Bugün kulüplerimiz büyük ölçüde bu gelirlerle ayakta duruyor. Havuz sistemindeki çatlakları ortadan kaldırmak gerekir. Bu gelirlerin tamamının yerinde kullanılmasına dikkat etmeliyiz.

BURSASPOR'A CAS'A GİDİN DEDİK

"Bursaspor'un CAS'A gitmesi gerektiğini söyledik. Baştan beri haklıydılar ve haklılıkları ortaya çıktı. Bundan dolayı çok mutluyum."