UEFA 1. Asbaşkanı ve FIFA İcra Komitesi Üyesi Şenes Erzik, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığı adaylığına ilişkin, "Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığına eğer benden başka birisi yoksa, yapacak başka bir çarem yok" dedi.

Erzik, TBMM AK Parti Grubunda Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ile yaptığı yaklaşık 30 dakikalık görüşmenin ardından, gazetecilerin Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığı adaylığına ilişkin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, "Bakan Kılıç ile görüştünüz. Adaylık konusu en çok merak edilen şey. Son kararınız nedir?" sorusu üzerine, "Türk futbolu hiç hesapta olmayan bir süreçten geçiyor. Maalesef çok bilinmeyenli bir denkleme benziyor. Sayın Mehmet Ali Aydınlar, istifa kararı almasaydı belki bu kadar sıkıntıya girmeyecektik" dedi.

İstanbul’da düzenlenecek UEFA Kongresine de 1 ay kaldığını anımsatan Erzik, şöyle devam etti: "Bunun hazırlığı, ’şu, bu derken’ Türkiye Futbol Federasyonu başkansız ve bankanvekilsiz kalmış durumda. Olağanüstü bir genel kurul var. Seçim yapılacak. Kulüplerden çok özel bir durum olduğu için aldığım, ’yardım et’ kampanyaları veya istekleri, beni gerçi UEFA’daki, FIFA’daki konumlarım itibarıyla özellikle UEFA’da 1. başkanvekili olarak bütün federasyonlara tarafsız durumda kalması gereken bir insan olarak buradaki problemlere de ilgisiz kalmamı zorlaştırdı. İlgisiz kalmadım hiçbir zaman. Beni tanıyanlar bilir, ilkem vardır; çok konuşmak yerine çok iş yapmayı ama anlatmamayı tercih ederim. Dolayısıyla yaptıklarımın hepsini anlatmaya kalkarsam hiçbir şey anlatamam. Süreci yakından izlediğim muhakkak. Türkiye açısından söylüyorum, kendi açımdan değil, UEFA ve FIFA’ya zarar getirmeden, öyle bir çözüme iştirak edebilirsem, bakacağım. UEFA ve FIFA ile de çeşitli görüşmeler yapacağım."

"Durum analizi yapacağım"

Belli başlı konularda durum analizi yapacağını belirten Erzik, "Hangi süreç ne aşamada bilmiyorum. UEFA ile yapılan bir takım anlaşmalar var onlar ne durumda, buradan biraz inceleme yapmam lazım. Kaçamayacağım bir durumsa kaçmamam gerekiyorsa bende katkıda bulanabileceksem, düşüneceğim. Burada istek, arzu üzerine bu duruma geldik. Başkan bırakmasaydı böyle bir şey hiçbir zaman aklımdan geçmedi. Doğru da değildi. Başkanın devamı gerekirdi. Bende çok şaşırdım. Bir gün evvel konuşmuştum, böyle bir karar alacağını bilmiyordum" diye konuştu.

Bir başka gazetecinin, "UEFA ve FIFA size sorun çıkarmazsa aday olur musunuz?" sorusuna Erzik, "Bütün bu işlerin ne kadar zor olduğunu bildiğim için eğer benden başka biri yoksa, yapacak başka bir çarem yok" yanıtını verdi.

Erzik bir başka soru üzerine, Bakan Kılıç’ın, gazetecilere yaptığı açıklamada, başkan adayının bu mevkinin gerektirdiği şekilde "deneyimli" olmasını istediğini anımsatarak, "Eğer bana uyuyorsa, ben evet... Yani özeti deneyim" ifadesini kullandı.

Bakan Kılıç’tan adaylık yönünde bir teklif gelmediğini vurgulayan Erzik, kulüplerin böyle bir temayülü olduğunu bildiğini ifade etti. Erzik, "Böyle bir şey var ama henüz netleşmiş bir şey yok" diye konuştu.

Erzik, Suat Kılıç ile yaptıkları görüşmede, "durum muhakemesi" yaptıklarını belirtti.

"Ne zamana belli olur, netleşir" sorusuna Erzik, "Bir iki gün içinde belli olur" yanıtını verdi.

"Sürpriz olmazsa aday diyebilir miyiz sizin için" sorusuna Erzik, "Onu dememek lazım. Çünkü bazı şeylere bakmam lazım" yanıtını verdi.

Erzik, bir başka soru üzerine, başka olması durumunda UEFA’daki görevini bırakmayacağını belirterek, "O olursa zaten Türkiye için iyi olmaz" dedi.