2011-2012 sezonunda ikizi Piotr Prozek ile birlikte Trabzonspor forması giyen Pawel Brozek, kalbindeki ritm bozukluğu sebebiyle hastaneye kaldırıldı.

Perşembe günü başlayacak Türkiye kampı öncesi çalışmalarını Polonya'da sürdüren Wisla Krakow'da Pawel Brozek'ten gelen şok haberin etkisi yaşanıyor.

Sağlık kontrolleri testinden geçemeyen ve hastaneye götürülen tecrübeli golcünün kalbinde ritm bozukluğu olduğu tespit edildi. Hastanede gözetimde altında tutulan 32 yaşındaki forvet oyuncusu takımının bugün Zaglebie Sosnowiec takımıyla oynadığı hazırlık mücadelesinde forma giyemedi. Brozek'in Türkiye kampına götürüp, götürülmeyeceği de henüz netlik kazanmadı. Konuyla ilgili soruları yanıtlayan Wisla Krakow Başkanı Robert Gaszynski: 'Pawel Brozek'in önemli probleminin olmamasını temenni ediyoruz. Bu çok önemli bir konu. Her türlü tedbiri almaya hazırız.' dedi. Gaszynski, Brozek'in Türkiye kampına gidecek mi sorusuna belli değil yanıtını verdi.

Geçtiğimiz sezon yine Wisla Krakow kulübünde Marko Jovanovic'e ritm bozukluğu teşhisi koyulmuş, futbolcu uzun süre sahalardan uzak kalmıştı.

Bu sezon Wisla Krakow forması altında 18 maça çıkıp 10 gol kaydetmişti. Takımın en golcü ismi olan Pawel Brozek, teknik direktör Francizcek Smuda'nın tek forvetli sisteminde değişmez oyuncusu olmuştu.

2001-2010 yılları arasında Wisla Krakow formasını terleten Pawel Brozek, Trabzonspor, Celtic, Recreativo Huelva maceralarının ardından 2013 yılından eski kulübüne geri dönmüştü.