61SAAT SPOR SERVİSİ-DIŞ HABERLER-Trabzonspor’dan, Çin’e transfer olan Henrique, hızlı başladı. Bir önceki maçta asist yapan eski bordo-mavili futbolcu bu hafta da golünü attı. 
Trabzonspor’da 3 sezon oynadıktan sonra bu yıl 4 milyon avroya Çin’in Shanghai Greenland Football Culb’a transfer olan Brezilyalı oyuncu Henrique, burada Türkiye’de kinin tam aksi bir profil çiziyor. Bu takıma transfer olduktan sonra direkt ilk 11’de oynamaya başlayan Henrique, ikinci maçında takımının 3-2 kazandığı maçta mükemmel bir asiste imza atmıştı. 
Bu haftada Shanghai Shenxin karşısında yine takımında ilk 11’de başlayan ve 90 dakika sahada kalan Henrique, maçta gol perdesini aralayan isim oldu. 
Maç 0-0 berabere giderken 63. Dakikada kendi taşıdığı topla takım arkadaşı ile verkaç yaptı. Ardından da ceza sahasının dışından mükemmel bir vuruş ile kalecinin solundan topu ağlara gönderdi. Maçta gol perdesini aralayan oyuncu yine aynı maçta bu kez 90. Dakikada sahneye çıktı. Bu kez de Giovanni’nin attığı golde asisti yapan isim oldu. Henrique, bu performansı ile de maçın oyuncusu seçildi.  
Henrique’nin formasını giydiği Shanghai takımı maçı 2-0 kazındı. Trabzonsporlu taraftara saç baş yolduran oyuncunun Çin’de daha 3. Maçında 2 asist ve 1 gollük performansı ile resmen göz doldurdu. Çinli taraftarların büyük sevgisini kazandı. 

KAYNAK: 61SAAT.COM


HENRİQUE, ATTI ÇİNLİ SPİKER ÇILDIRDI paylaşan: 61saat