Trabzonspor'da 1991-1993 yıllarında forma giyen Polonyalı eski futbolcu Jacek Cyzio, 24 yıl aradan sonra eşi Beata ile Trabzon'a gelerek eski günleri yeniden yaşadı.

Futbolu bıraktıktan sonra Polonya'da futbol akademisi açtığını belirten Cyzio, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 5-6 yaşlarında çocuklara futbol eğitimi verdiğini ve akademinin forma renklerininde bordo-mavi olduğu söyledi.

Trabzonspor'un eski forvet oyuncusu Cyzio, Trabzon'un çok değiştiğini ifade ederek, "Trabzon çok gelişmiş. Daha büyük şehir olmuş. Her şeyi ile olumlu değişmiş. İkimiz de Trabzon'u çok seviyoruz. Polonya'da oturuyoruz ama burada güzel dostlarımız var." dedi.

Bordo-mavili takımı basından takip ettiğini anlatan Cyzio, "Eski takımımı her zaman gazete ve internetten takip ediyorum. Bu sene takım başta iyi değildi ama şimdi çok iyi futbol oynuyor. Deplasmanda da iyi oynuyor. İnşallah bu sene Avrupa'ya gidecek. Avrupa kupalarına katılmayı hak ediyor." diye konuştu.

"Beşiktaş ve Bursaspor kupa maçlarını unutamam"
Cyzio, Trabzonspor forması altında unutamadığı maçlara da değinerek, şöyle devam etti:

"Kupa finalinin ilk maçında Bursaspor'a 3-0 mağlup olduk, Trabzon Havalimanı'na geldik. Taraftarlar bize problem olmadığını söyledi. 'Burada 4-0 galip gelir kupayı alırız' dediler. Ben ise Bursaspor'u nasıl yeneriz diye düşünüyordum. O gün yaşadığımız mutluluk anlatılmaz 5-1 galip geldik ve Şeyhmus'un attığı son golün pasını ben vermiştim. Eşimle Trabzonspor müzesine gittik. Kazandığımız o Türkiye Kupası'nı gördüm. Çok duygulandım."

Beşiktaş ile oynadıkları Türkiye Kupası yarı final maçının da unutulmaz olduğunu dile getiren Cyzio, "Stadımız kapalı olduğu için maçı Samsun'da oynamıştık. Hami ve benim attığım golle Beşiktaş'ı 2-1 yenmiştik. Samsun'dan Trabzon'a kara yoluyla tam 18 saatte ulaşabildik. Yolda 5 kilometrede bir taraftar takım otobüsünü durdurup bize sevgi gösterilerinde bulunmuştu. Unutulmaz bir sevgiydi. Beşiktaş ve Bursaspor kupa maçlarını unutamam." ifadelerini kullandı.

Trabzon şehrinde ve Trabzonspor'da yaşadıklarını unutamadığını vurgulayan Cyzio, şehrin kendisi için çok özel olduğunu kaydetti.

- "Futbolcu kendini taraftardan soyutlamamalı"

Şenol Güneş'in teknik direktörlüğü döneminde staj için Trabzon'a geldiğini dile getiren Jacek Cyzio, "Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'ne gittim, baktım Polonyalı futbolcu Miroslaw Szymkowiak oturuyor. 'Ne işin var burada, şehre gitsene' dedim. Bizim dönemde futbolcular sık sık bir araya gelirdi. Şehre gidip taraftarlarla bütünleşirdik. Şimdiler bunun böyle olmadığını görüyorum. Futbolcu kendini taraftardan soyutlamamalı." şeklinde konuştu.

Jacek Cyzio'nun eşi Beata ise yeniden Trabzon'da olmanın kendisi için de güzel olduğunu anlatarak, şunları aktardı:

"Trabzon'un çok değişmiş olduğunu fark ettim. Eski oturduğumuz evi görünce gözyaşlarımı tutamadım. Biz Trabzon'u çok sevmiştik. Eşimi Trabzonspor ne zaman isterse biz hemen gelmeye hazırız."