Trabzonspor Genel Sekreteri Hasan Yener, bomba açıklamalar yaptı. Yener, 3 Temmuz'dan bu yana yaşanan şike sürecine ilişkin "Biz bugüne kadar dişimizle tırnağımızla bir yerlere geldik. Bu mücadelemizin sonunda haklı çıkacağımız, alacağımız bir kupa var. Buna yürekten inanıyorum" dedi. Türkiye'nin bir hukuk devleti olduğunu belirten Yener, "Kimse çıkıp 'Ben mahkeme kararlarını uygulayamam' diyemez" diye konuştu.

11 MAÇTA ŞİKE VE TEŞVİK BELGELENDİ
İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde Fenerbahçe'nin 11 maçta şike ve teşvik yaptığının belgelendiğini vurgulayan Yener, "Ayrıca bu süreç içinde etik kurulun, hazırladığı raporda bazı delilleri gizlediğini açıkça tespit ettik. Yine disiplin kurulunun CAS'taki bazı kulüplerin başvurularını CAS kararıymış gibi tercüme edip, bunları raporlarına yazdıklarını tespit ettik. Önümüzdeki günlerde etik kurul ve disiplin kurulu hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacağız" ifadelerini kullandı.

MOSTUROĞLU İTİRAF ETMİŞTİ
Delil karartma ile ilgili bir örnek veren Yener, "Etik kurulu raporunda 'Fenerbahçe'nin transfer şikesi yapması için Emenike ile görüşme yapması gerekir' diye yazmış. Böyle bir görüşmenin olmadığını belirtmiş. Ama Şekip Mosturoğlu, savcılıktaki ifadesinde bunu itiraf etmişti. Ama Etik kurulu bunu rapora yazmamış. Bunun gibi başka örnekler de var" açıklamasını yaptı.