Süper Lig ve Türkiye Kupası ile ilgili şike yargılamasına Tahkim Kurulu'nun nihai kararıyla son noktayı koyan futbol federasyonu, şike dosyası kapsamındaki ikinci ve son raporunu da tamamladı…

Mayıs ayının ilk haftasından bu yana yaklaşık 1 aydır   Bank Asya 1.Lig'de oynanan 5 karşılaşmayla ilgili şike ve teşvik incelemesini sürdüren Etik Kurulu savunma alma işleminin ardından raporunu hazır hale getirdi.  Etik Kurulu Başkanı Prof. Dr. Oğuz Atalay ve ekibinin ellerindeki bu şike dosyası nedeniyle TFF'nin milli maç seyehatine katılmadıkları öğrenilirken kurulun, Diyarbakırspor, Giresunspor, Kartalspor, Mersin İdman Yurdu ve Karşıyaka takımları hakkındaki mütealasını en geç Çarşamba günü TFF yönetimine vereceği öğrenildi.

2010-2011 yılında oynanan Diyarbakırspor–Giresunspor: 0-2, Giresunspor- Mersin İdman Yurdu: 1-2, Kartalspor–Giresunspor: 1-0, Giresunspor–Altay: 1-0 ve Karşıyaka-Giresun: 0-1 maçlarıyla ilgili savunmaları alan ve raporunu yazmaya başlayan Etik Kurulu'nin vereceği mütaalaya göre TFF yönetimi ilgili kulüpleri PFDK'ya sevkedecek.

BAŞKAN ALMANYA'DA KALACAK

FİFA Başkanı Sepp Blatter ile yarın kritik bir görüşme yapacak olan TFF Başkanı Yıldırım Demirören'in bu zirveye katılacak ekibi de belli oldu. Blatter ile yapılacak zirveye başkanvekili Servet Yardımcı ve genel sekreter Emre Alkin'in yanı sıra bir de hukukçu olacağı öğrenildi. Ukrayna maçından sonra Almanya'da kalacak olan Demirören ve ekibi sabah İsviçre'ye geçecek. 

KAYNAK: sporx