Avrupa Futbol Şampiyonası'nda İspanya ile İtalya arasında oynanacak final maçı öncesi karşılaşmaya ev sahipliği yapan Kiev'i taraftarlar karnaval alanına dönüştürdü.

Ukrayna ve Polonya'nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen Avrupa Futbol Şampiyonası'nda perde İspanya ile İtalya arasında oynanacak final maçıyla kapanıyor. TSİ 21.45'te başlayacak maç öncesi sabah saatlerinden itibaren maçın oynanacağı Kiev kentinin sokaklarını dolduran taraftarlar renkli görüntüler oluşturdu.

Özellikle Kiev'deki Özgürlük Meydanı'nda toplanan toplanan taraftarlar karşılaşmanın oynanacağı Olimpiyat Stadı'na doğru uzanan ''taraftar alanı''nda maç saatini beklemeye başladılar. On binlerce İspanyol ve İtalyan taraftara Ukraynalıların da eşlik etmesiyle Kiev sokakları karnaval alanı gibi oldu.

Birbirinden ilginç kıyafetleri ve yüz boyalarıyla dikkati çeken taraftarlar şarkılar ve marşlar söyleyerek Kiev sokaklarında tur attı.

Öte yandan Ukrayna hükümeti, final maçı için yaklaşık 7 bin polisi görevlendirdi. Başta stadyum çevresi olmak üzere ''taraftar alanı'' ve Özgürlük Meydanı'nda geniş güvenlik önlemlerinin alındığı dikkat çekti.