Bir takım kendisi ve gelecekteki maçları için bu kadar önemli gösterilen bir müsabakada bu denli düşük profilde hedefsiz, maksatsız ve mantıksız bir futbol içersinde kalır mı?

Baktığınızda bordo-mavili takım sadece dünkü mücadelede değil, hazırlık çalışmaları içerisinde yaptığı tüm maçlarında hep böyle maksatsız ve hedefsizdi nedense.

Oynanan futbolu belli ve bilinen bir şablona oturtmak, ayıklamak ve sistemin var olduğunu kabul edip hedefe yönelik hareket ve hamlelerin kolektif tarzını dünkü oyunda maalesef oluşturamadı.

Hal böyle olunca katı savunma yapan bir takımı hareket alanının dışına çıkarıp pozisyon üretip beklenilen skoru yakalamak elbetteki zor olur. Nitekim Trabzonspor da dün akşam aynı bu anlayış ve saha içi davranışlar içersinde kaldı ve zayıf rakibinin savunma hatalarından yararlanamadı. Kendi oyun yeterliliği, yeteneği, marifeti ve mantığını bir kenara bırakıp, karşıtının kendi alanı içersinde yapacağı hata ve ikramlarla müsabaka skorunu kabullenmişti. Ama evdeki hesap uymayınca çarşıya Trabzonspor da düşündüğü ile değil oynadığı bu fotoğraf içerisinde kaldı. Ve müsabakayı tarafına dönüştüremedi. Şimdilik çok daha derinlere inip kafaları karıştırmayalım.

Haftaya bir maç daha var. Dikkatli oynanıp, akıllı davranılırsa eş değerde görülen Videoton’u yenmenin zor olacağını pek sanmıyorum. Yeter ki inat edip takımın iskeleti ve oyun kurgusu ile fazla ve fuzuli oynanmasın.