61SAAT HABER SERVİSİ -  SERKAN KILINÇ - Trabzonspor’un efsane isimlerinden Fatih Tekke, basın mensuplarının sorularını yanıtlarken resmen içini döktü. İlk olarak Trabzonspor’un son durumunu  değerlendiren Fatih, “Trabzonspor’da pek bir hareketlilik yok aslında. Yeni hoca, Ersun hoca geldi. İnşallah hayırlı uğurlu olur. Trabzonspor’un mevcut herkes tarafından bilinen problemleri devam ediyor. Şişme bir kadro var. 50’nin üzerinde yanılmıyorsam.. Onların boşaltılması gündemde. Yeni geleceklerin kimler olduğu, gelirse ne kadar performans sergileyecekleri, uyum süresi derken işin mali tarafı da var. Dolayısıyla sıkıntılı bir süreç devam ediyor. Bunun bir anda çözümlenmesi kolay değil. 

Tabi burada yapılması gereken, doğru kişilerle doğru işler yapabilmek. Buna da camia olarak birazcık sabretmemiz gerekiyor, beklememiz gerekiyor” diye konuştu.

TAKDİRLİK BİR HAREKET OLMUŞ DEĞİL
Trabzonspor’da son gelinen süreçte takdir ettiği bir hareketin olup olmadığı sorusuna Fatih, “Takdirlik, takdire şayan bir hareket söylem olmuş değil. Sadece bu yönetim için değil, bir kaç zamandır böyle. Problemler devam ediyor. Ben problemin en ciddi tarafı olarak şunu görüyorum.
 

TRABZONSPOR’UN TRABZON’DAN UZAKLAŞMAMASI LAZIM
Trabzonspor’un, Trabzon’dan uzaklaşmaması lazım. Trabzonspor, Trabzon’dan uzaklaştırılıyor bilerek veya bilmeyerek. Trabzonspor’un düzlemi kesinlikle Trabzon’dur, Trabzonsporlulardır. Şunu söyleyebilirim. Bu şehirde camiaya gönül vermiş, şehrin dışında çok değerli insanlar var. Ortak payda Trabzonspor olacak. Kişisel, grubun kurumun, siyasetin üstünde olacak Trabzonspor. Olmalıdır da. Bu hep böyle olmuştur. Trabzonspor, artık verme noktasını bitirmiş, vefa görme noktasına.. Dönüşüm gerçekleşmiş. Trabzonspor’a  bir şeyler vermenin zamanı olduğunu düşünüyorum. Eksiklikler oluyor, olması da normal, çünkü bu işi topraktan gelen, sahalardan gelen insanların liyakati  yeterliliği ne kadar fazlaysa bu işin içinde olmalı ki işler düzelsin..” dedi.
 



TRANSFER POLİTİKASINI NASIL BULUYOR?

Bordo-Mavililerin transfer politikasını da değerlendiren Fatih, bu anlamda sabretmek gerektiğine vurgu yaptı. Fatih, “
Mevcut yönetimin elinde ki problemli alanı çok fazla var. Mevcut yönetime de bu anlamda biraz sabretmek gerekiyor. Evet talip olunmuş. Ama bunu bir an da düzeltemezsiniz. Şişmiş bir kadro var. Bu kadronun önce temizlenmesi gerekiyor. Bu şu demek, geçmişte çok hata yapıldı. Bunu temizleyeceğiz yeni bir şey yapacağız. Bunun ikisinde de problemli alan var. Temizlerken, neye göre bütçeye göre mi kaliteye göre mi? Alırken keza aynı...
Şuan ki yönetimin bu anlamda şansızlığı var. Bunu da söylemek lazım. Ama bunu süreye yayarak, doğru, Trabzon’a uygun kişilerle hareket ederseniz bu düzelir. Bir anda olur mu hayır olmaz. Kim olursa olsun buna biraz sabretmek gerekiyor. Bekleyeceğiz bakalım...” diye konuştu.
 

SEÇİMLERDE ADININ KULLANILMASI
Seçimlerde kendi isminin kullanılması sorulduğunda ise Fatih, “Seçim öncesi ve sonrası söylemlerde bayağı bir değişiklik oluyor ya, benim rahatsızlığım o zaten.  Çok önemli değil, insanlar ismimizi tabi ki kullanacak. Kim istese de istemese de bu camianın ferdiyim ve bence önemli bir bireyiyim. Allah’a çok  şükür böyle bir şey nasip olmuş bana. Ben Trabzonsporlu Fatih Tekkeyim.. UEFA Kupasını alırken de Trabzonsporlu Fatih Tekke’ydim.. Allah nasip etti bana gol krallığı nasip etti.
 

İNSANLAR ADIMI KULLANDI...
İnsanlar bunu kullandı. Arkadaşım kullandı. Başkaları kullandı. Söyledi. Söylenecek. Burada bizim de eksikliklerimiz var. Bundan rahatsızlık duyuyor muyum? Evet çok duyuyorum. Ben Fatih Tekke olarak karşımda ki insana inanırım. Neden inanırım? İnsan, karşısında ki insanın söylediği şeye inanmalı, insan olmanın hasebi bu. Özellikle Trabzonluysa..
Kendi adıma  hikayemde üzücü şeyler çok yaşadım. Fakat açık söyleyeyim, beli bir noktaya geldi. Bu şu demek. Söylediğim, bulunduğum, yer – mekan – zaman Trabzonspor ile alakalıysa bu Trabzonspor’un menfaati neyse söylemim orada olacak yanımda olacak. Geçmişime baktığımda hata yapmışım evet. İnandık insanlara... İnsanlara inanmaya devam edeceğim ama bu kadar bariz hata yapacağımı düşünmüyorum” dedi.
 

“TÜRKİYE’DE SİSTEMİN İÇİNDE YER BULMAK...”
Önümüzde ki sezon için her hangi bir takımla görüşüp görüşmediği sorulduğunda ise, “Türkiye’de sistemin içinde yer bulmak veya tercih edilme noktasının ne şekilde olduğunu ben içerisine girdiğimde anladım. Bizim için bu iş kolay mı çok zor. İşimin çok zor olduğunu düşünüyorum. Ama herkes hesap ediyor benim de hesap ettiğim Allah var. Allah’ın hesabı tutar diye düşünüyorum. Bu inancımı hiç kaybetmiş değilim. Ben çalışmalarıma devam edeceğim. Eksikliklerimi tamamlamaya çalışacağım. Allah bir gün nasip eder inşallah istediklerimizi orada hep beraber güleceğiz” dedi.

TRABZONSPOR KİMLİĞİNİ NET BELİRLEMELİ”
Gelecekte Trabzonspor’u çalıştırıp çalıştırmak isteyip istemediği sorusuna, “Klişe sözleri söylemek istemiyorum” diyerek yanıt veren Fatih Tekke, sözlerini şu şekilde bitirdi, “Ben Türkiye’de bir dönüşümün olduğunu düşünüyorum. Bunu futbol siyasi kültürel ve bireye taşırsak Ahlaki erozyonun inanılmaz derecede farklı noktalarda olduğunu düşünürüm. Trabzonspor, kimliğini net noktalarla belirlemeli. Sloganlarla belirlemeli. Çizgilerle belirlemeli. Bunu Trabzonlu ve Trabzonsporlular yapmalı. Bu belirlendikten sonra bu kimlik herkes için üst kimlik oluşturulmalı. Bu da Trabzon’dan uzaklaşarak olmaz...
 

TRABZON’UN KÜLTÜRÜNÜ İSTANBUL’DAN ALAMAZSIN
Trabzon insanı nasıl bir insandır. Ben Trabzonlu deyince hemen aklıma ‘merhamet’ geliyor. Niye başkalarının gelmiyor?. ‘Dürüstlük’, ‘Mertlik’ geliyor. Biz haksızlığa kızgınlık yaparız. Adaletsizliğe kızarız. Bunlara durup dururken kızmayız. Bunları belirlemek gerek. İstanbul’da yaşıyorum. Benim gibi İstanbul’da yaşayan çok Trabzonlu var. Ama kültür buradadır. Şehirler kültürdür medeniyettir. Dolayısıyla Trabzonspor aslında medeniyet demektir Trabzon için.  O da Trabzon’da kültür ile buluşmuştur. İstanbul’dan alıp buraya taşıyamazsın. Almanya’dan Belçika’dan taşımazsın..."

KAYNAK - 61SAAT.COM