Trabzonspor'un eski futbolcusu Fatih Tekke'yi almak için harekete geçtiği ileri sürülmesinin ardından bordo-mavili taraftarlarda golcü oyuncuyu takımda görmek istedikleri yönünde pankartlar astılar. Taraftarlar Trabzon şehrinin en işlek sokağı olan Uzun Sokak’a astıkları pankart ile Tekke’yi takımda görmek istediklerini belirtirken bir süre önce Trabzonspor’dan Galatasaray’a transfer olan Burak Yılmaz’a da tepki gösterdiler. Bordo-mavili taraftarlar astıkları pankart'a, " Fatih’in tahtını ona verenler. Burak ile İstanbul’a gidebilirler. Yeniden Fetihe Fatih Sultan Tekke ile” yazarken diğer mesaj ise bir sitem niteliğinde idi. Mesajda “ Biz Trabzonlular delikanlının verdiği söze inanırız” sözlerine yer vererek Burak Yılmaz'a tepki gösterdiler.



Fatih Tekke, Trabzonspor forması altından 2004-05 sezonunda 31 gol atarak gol kralı ve gümüş ayakkabı sahibi oldu. Fatih Tekke, bordo-mavili kulüpte yaşadığı olayların ardından 2006-2007 sezonunun başında 7 Milyon 500 Bin Euro ücretle Zenit takımına transfer olmuştu. Rusya macerasının ardından Türkiye'de Beşiktaş, Ankaragücü ve son olarak Orduspor takımlarında forma giydi.

GOLCÜ ve STOPER ARAYIŞLARI SÜRÜYOR
Yeni sezon hazırlıklarını yurt dışında sürdüren Trabzonspor'da golcü ve stoper transferleri için girişimler sürüyor. Teknik Direktör Şenol Güneş'in istekleri üzerine hareket eden bordo-mavili yönetim yerli golcü konusunda Gaziantepspor'lu Cenk Tosun transferinde aşama kaydetmek istiyor. Yapılan ilk görüşmede teklif edilen rakamı yukarı çekmeyi planlayan transfer heyeti Cenk için kasanın ağzını biraz daha açması bekleniyor. Şenol Güneş'in golcü ismin yerli olması konusunda ısrarcı olması üzerine bu transfer için çalışmalarını sürdüren bordo-mavili yöneticiler paranın yanı sıra Sapara'da önerebileceği belirtiliyor.