Terim, Hollanda maçı öncesi düzenlediği basın toplantısında Ömer Toprak-Hakan  Çalhanoğlu-Gökhan Töre olayının gelidği noktayı yorumladı.

Sözlerine "Maelesef böyle şeyler oluyor" diye başlayan Fatih Terim, bunun Milli Takım'a yansımaması için herkesin el birliğiyle önemli bir krizi doğru yönettiğini söyledi. Daveti kabul etmeyen ve Milli Takım kampına katılmayan Ömer Toprak için "Ömer'in burada olmasını isterdim" diyen Terim, başarılı savunma oyuncunun bu kararına şaşırmadığını şu sözlerle ortaya koydu: "Açıkçası niyetini belli etmişti ama artık dünyada herkesin böyle bir hakkı var. O da hakkını kullanmıştır"

Ömer Toprak'ın aldığı bu kararın Milli Takım'a yansımaması için herkesin doğru hareket ettiğini de dile getiren tecrübeli hoca, Ömer Toprak'ın kararın takımda çok konuşulmadığını vurguladı.

Olayın diğer iki aktöre Hakan Çalhanoğlu ve Gökhan Töre için ise Terim, "Hakan da iyi çocuk; oluyor bazı şeyler. Gökhan da 40 defa özür dileğini söylüyor zaten" derken, yapmaları çalıştıkları şeyin gençleri Milli Takım çatısı altında kaynaştırmak olduğunu vurguladı.