Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Evrensel kültürün en önemli ögesi olan spor, toplumda dostluğun, barışın, disiplinin sağlanması için en önemli vasıtadır. Dolayısıyla herkesten önce, spor camiasında bulunanların bu ilkelere uygun davranması gerekmektedir.

Oysa ki kamuoyunda ‘Şike Davası’olarak bilinen ve İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi’nin 2011/63 E. Sayılı dosyası ile devam eden davanın yargılaması aşamasında; çok iyi bilinen bir spor kulübünün yöneticisi tarafından, savunma görevini ifa eden meslektaşımız Av.Prof.Dr. Fatih Selami Mahmutoğlu’na yönelik olarak sarf edilen ve basına da yansıyan sözler; spor camiası içinde bulunan bir yöneticiye yakışmadığı gibi avukatlık onur ve itibarını zedeleyici ve incitici niteliktedir.

Avukatlığın en temel ilkelerinden biri ve olmazsa olmazı; avukatlık onurunu ve itibarını korumak olup kamu hizmeti ifa eden ve savunma görevini yapmakta olan meslektaşımıza yönelik bu olumsuz tutum ve davranışı kınıyor ve savunma mesleğini en iyi şekilde yerine getirmek istek ve idealinde olan meslektaşlarımıza yönelik bu tür davranışların bir an önce son bulmasını diliyoruz.
Kamuoyuna saygı ile duyurulur."