Bugün Türkiye Futbol Federasyonu basın kurulu tam bir skandala imza attı.
Federasyonun habercileri şikede Trabzonspor'u yakan Yıldırım Demirören'e ayak uydururak haberlerinde Trabzon'un plakasını da artık göremez oldular. Federasyonun basın kuruluş haberlerinde TFF Süper Kupa için Erzurum'a giden Yıldırım Demirören ile bu kentin Trabzonlu Valisi Sebahattin Öztürk'ü ziyaret haberini federasyonun resmi internet sitesinden duyurdu.
Ancak haber ve fotoğrafta ilginç bir ayrıntı dikkat çekti. Fotoğrafta 61 numaralı forma hediye edilip 25 numaralı forma masanın üzerinde durduğu görülürken, haberde ise tam tersi yazıldı. Hatta haberin içeriğinde 61 numaralı formadan hiç bahsedilmemesi ise dikkat çekti.
Ayrıca Demirören'in Vali Öztürk'e Trabzonlu olmasından dolayı 61 numaralı formayı hediye ettiği kaydediliyor. Fakat Demirören'in bu hamlesinin Trabzon'dan kendisine gelen tepkiyi bir nebze olsun hafifletme amacında. Yani bir noktada 61 numaralı forma ile kendince ayar çekiyor.
Fotoğraflarda dikkat çeken bir diğer konu da Trabzonspor kontenjanından federasyona giren Mustafa Beyazlı'nın Yıldırım Demirören ile birlikte aynı kerede yer alması. Trabzonlu Vali Öztürk'ten dolayı kareye giren Beyazlı'nın Trabzonspor'un haklarını federasyonda tam anlamıyla koruyup koyamadığı ise tartışma konusu...

İŞTE FEDERASYONUN O HABERİ VE O FOTOĞRAF

ürkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, TFF Süper Kupa 2012 için gittiği Erzurum'da Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler'i ziyaret etti.

Başkanvekilleri Ufuk Özerten ve Servet Yardımcı ile Yönetim Kurulu üyeleri ve Temsilciler Kurulu Başkanı Dr.Fatih Tanfer, Genel Sekreter Prof.Dr. Emre Alkin de katıldı.

Erzurum'da ilk kez oynanacak olan Süper Kupa maçı öncesi kente gelen TFF heyeti, Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk'ü makamında ziyaret ederek bir süre görüştü. Vali Öztürk'e 25 numaralı Milli Takım forması hediye edildi.

Valilikte önce de Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler ile biraraya gelindi. Başkan Yıldırım Demirören "Maça olan yoğun ilgiyi görünce, böylesine önemli bir maçın Erzurum'da, bir Anadolu kentinde oynanmasına karar vermekten memnuniyet duyduk. Maçın kardeşlik havasında geçmesini temenni ediyorum" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler de Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanacak Süper Kupa final maçının bugüne kadar Erzurum'a tanınmış en önemli imkanlardan birisi olduğuna dikkati çekerek, "Erzurum heyecanlı, taraftarlar heyecanlı ve herkes büyük bir coşku yaşıyor. Erzurum'da oynanacak maç, dostluğun, sevginin ve kardeşliğin adı olacak" diye konuştu. Fenerbahçe ve Galatasaray'a başarı dileklerinde bulunan Belediye Başkanı Küçükler, "Süper Kupa final maçında dostluk kazansın, güzellik kazansın" ifadelerini kullandı.

HABERİ DEĞİŞTİRDİLER
Federesyonun internet sitesi Trabzon'dan gelen tepkiler üzerine geri adım attı. Federasyon basın kuruluşu, haberde sadece Erzurum plakası geçen yeri "Erzurum'da ilk kez oynanacak olan Süper Kupa maçı öncesi kente gelen TFF heyeti, Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk'ü makamında ziyaret ederek bir süre görüştü. Vali Öztürk'e hem 25 numaralı hem de Trabzonlu olmasından dolayı 61 numaralı Milli Takım forması hediye edildi" şeklinde değiştirdi.



Orjinal boyutları için tıklayınız
Orjinal boyutları için tıklayınız
Orjinal boyutları için tıklayınız