''Ergenekon'' davasında mahkeme heyeti, duruşma sırasında tanık Fehmi Koru'ya yönelik sözleri nedeniyle tutuklu sanık Erkan Önsel hakkında Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulmasını kararlaştırdı.
İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, tutuklu sanık Veli Küçük'ün avukatı Zeynep Küçük'ün, ''Size gönderilen iki belgeyi nereye koydunuz?'' sorusuna tanık Fehmi Koru, ''Gazetedeki odamda duruyordu'' diye cevap verdi.
Avukat Küçük'ün, ''Polis bu belgeleri sizde bulsaydı tutuklanabilir miydiniz?'' sorusuna karşılık da Koru, ''Bilmiyorum'' dedi.
Mahkeme başkanı Hüsnü Çalmuk, sorunun yorum sorusu olduğunu, başka bir soru varsa sorulmasını istedi.
Tutuklu sanık Doğu Perinçek'in avukatı Hikmet Fırat Arslan'ın, ''İfadelerinizin hepsi savcılık tutanağına yansıdı mı?'' sorusuna tanık Koru, ''Ben bana sorulan sorulara cevap verdim. Hemen hemen bütün söylediklerim tutanağa yansıdı'' şeklinde cevap verdi.
Bunun üzerine Cumhuriyet Savcısı Nihat Taşkın, ''Tanık Fehmi Koru'nun ifadesi alınırken Bahriye Üçok cinayetine ilişkin bir yazısıyla ilgili soru soruldu. Ancak Ergenekon ile ilgili bir ifade içermediğinden açıklamaları savcılık ifadesinde yer almadı. Ama şimdi kendisi burada, isterse açıklama yapabilir'' dedi.
Tanık Fehmi Koru'nun bu konu hakkında açıklama yapmak istemediğini söylemesi üzerine mahkeme başkanı Çalmuk, ''Çok önemli konu. Bildiklerinizi söyleyin'' şeklinde konuştu.
Tanık Fehmi Koru da ''Ben, Bahriye Üçok ve bu tür cinayetler dolayısıyla, gösterilen adresler dışında bir yerlere bakılmasını istedim'' dedi.
Mahkeme heyeti, duruşma sırasında tanık Fehmi Koru'ya yönelik sözleri nedeniyle tutuklu sanık Erkan Önsel hakkında Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi.
Tanık olarak dinlenilmesi tamamlanan Fehmi Koru'dan sonra, Cumhuriyet gazetesine molotofkokteyli atılması dosyasının tutuksuz sanığı Murat Aplak'ın çapraz sorgusu yapıldı.