Trabzonspor, gelecek sezon takımı emanet edeceği teknik direktör konusunda çalışmalarına ciddi anlamda hız verdi.

Ersun Yanal defterinin bir daha açılmamak üzere kapandığı Bordo-Mavililer’i yeni sezonda yabancı bir teknik adamın çalıştırmasına kesin gözüyle bakılırken, bir süredir gündemde yer alan, hatta randevu talep edilen Alman çalıştırıcı Felix Magath’tan gelen olumlu haber yönetimi harekete geçirdi. Başkan Muharrem Usta ve ekibinin hafta başında Almanya’ya giderek 63 yaşındaki  çalıştırıcı ile masaya oturacağı öğrenildi. 

2 haftalık kritik süreç

Kariyerinde Bayern Münih, Hamburg, Werder Bremen, Fulham gibi Avrupa’nın üst düzey takımlarını çalıştırma şansı bulan ve şampiyonlukların altına imza atan Magath ile bir görüşme gerçekleştirecek Bordo-Mavili kurmayların, anlaşma zemini bulunamaması halinde ise listede yer alan 2 teknik adamla 2 haftalık süreç içinde temasa geçecek. 

Ramos ya da Fonseca

Her ihtimale karşı alternatif isimler konusunda temaslarını sıcak tutan Başkan Usta ve ekibinin, Magath ile anlaşma zemini bulunamaması halinde öncelik 61 yaşındaki İspanyol çalıştırıcı Juande Ramos’a verilecek. Trabzonspor’un ilgisine sıcak baktığı bilinen Ramos’la da görüşme zemini kovalayan Bordo-Mavili yönetimin listesindeki son aday ise Braga’nın hocası Paulo Fonseca. Menaceri aracılığıyla Trabzonspor’a mesaj gönderen Portekizli çalıştırıcının anlaşmaya sıcak baktığı kaydedildi.