Spor Toto Süper Lig'in 33. haftanın en önemli maçında Trabzonspor sahasında Fenerbahçe'yi konuk ederken mücadele karşılıklı atılan gollerle 1-1 sona erdi. Bu sonuç iki takımın da lider Galatasaray ile arasındaki puan farkının daha da açılmasına neden oldu.

Süper Final öncesinde zirve yarışıyla arasındaki puan farkını indirmek isteyen Trabzonspor, Cristian'ın 41. dakikada attığı golle 1-0 geriye düşse de yıldız futbolcusu Burak Yılmaz'ın 73. dakikada attığı golle sahadan 1-1'lik beraberlikle ayrıldı.

İki takım da karşılıklı olarak birçok gol pozisyonundan yararlanamazken Fenerbahçe'de kaleci Volkan Demirel, yaptığı kurtarışlarla kalesinde devleşti. Ayrıca oyuna sonradan giren Özer Hurmacı'nın 86. dakikada, 90+2. dakikada ise Bienvenu'nün yaptığı vuruşlar direkten döndü. Uzatmaların son dakikasında ise Volkan Demirel'in hatasında Colman acele davranınca mücadele bu skorla sona erdi.

Bu sonucun ardından 55 puana yükselen Trabzonspor gelecek hafta deplasmanda Orduspor ile karşılaşırken 65 puan olan Fenerbahçe'nin lider Galatasaray ile olan puan farkı 9'a çıktı. Sarı lacivertli ekip gelecek hafta kümede kalma mücadelesi veren Antalyaspor'u konuk edecek.

ALEX DİREĞE TAKILDI

Spor Toto Süper Lig'in 33. hafta mücadelesinde Trabzonspor'a konuk olan Fenerbahçe, karşılaşmanın ilk tehlikeli atağını kaptan Alex de Souza ile yakaladı.

İki takım da karşılaşmaya birbirlerini tartarak başladılar. Savunmada az adamla yakalanmak istemeyen ekipler orta sahayı kalabalık tutunca mücadele uzun süre orta alan savaşı şeklinde geçti.

Maçın 21. dakikasında ise organize bir atak geliştiren Fenerbahçe'de Mehmet Topuz ceza sahası içine koşusunu yapan Alex'e şık bir pas verdi. Brezilyalı futbolcu topu müthiş bir göğüs kontrolünden sonra vuruşunu yaptı ancak top üst direkten geri döndü.

BURAK TOP ALAMADI

Trabzonspor'un en etkili gol silahı Burak Yılmaz, Fenerbahçe karşısında ilk yarıda istediği pozisyonları yakalamakta güçlük çekti.

Colman'ın attığı ara paslara yaptığı koşular sonrasında attığı gollerine alışık olduğumuz Burak Yılmaz, ilk 45 dakikada bu görüntüsünden oldukça uzaktı.

Maça sol kanatta başlayan Olcan Adın ise Gökhan Gönül'ün markajından kurtulmayı başaramayınca etkili bir görüntü sergileyemedi.

BU SEFER TOLGA SAHNEDE!

Ortada geçen maçta Fenerbahçe zaman zaman yaptığı planlı ataklarda oldukça net pozisyonlar yakaladı ancak golü bulamadı.

Karşılaşmanın 32. dakikasında yine Mehmet Topuz-Alex işbirliği sonrasında oluşan pozisyonda Mehmet Topuz ceza sahası içine girdi ve kaleci Tolga ile karşı karşıya kaldı. Tecrübeli futbolcunun vuruşunu kaleci Tolga başarıyla çıkartırken pozisyonun devamında Alex'in aşırtması ise auta gitti.

Mehmet Topuz vuruşu sırasında sol tarafta boş pozisyondaki Moussa Sow'a pas vermek yerine kaleye vurmayı deneyince Fenerbahçe maçtaki ikinci tehlikeli atağından da eli boş döndü.

ÜÇÜNCÜ DE GOL GELDİ...

İlk yarıda çok net iki gol pozisyonundan eli boş dönen Fenerbahçe, üçüncü seferde Baroni ile golü buldu.

Caner'in ceza sahası içine gönderdiği pasa Cristian hareketlenirken Trabzonsporlu futbolcular Sow'un ofsaytta olduğunu düşünerek hareketlenmedi ancak hakem Fırat Aydınus Cristian'ın geriden geldiğini işaret etti.

Ceza sahası içinde topla buluşan Brezilyalı futbolcu kaleci Tolga'nın üzerinden yaptığı aşırtma vuruşla 41. dakikada takımını 1-0 öne geçiren isim oldu.

GİRAY VURDU VOLKAN ÇIKARDI

Maçın 34. dakikasında Trabzonsporlu taraftarların sebep olduğu saha olayları nedeniyle ilk yarının sonuna 5 dakika uzatma eklendi.

Uzatma dakikasının son anlarında ceza sahası içine kullanılan serbest vuruşta Giray Kaçar savunmadan gelerek kafayı vurdu ancak Volkan Demirel çizgi üzerinde kritik bir kurtarış yaparak topu kornere gönderdi.

Bu atak Trabzonspor'un maç boyunca Fenerbahçe kalesinde yakaladığı en net gol pozisyonuydu ancak bordo mavililer golü atmayı başaramadılar.

VOLKAN'LAR KARŞI KARŞIYA...

Karşılaşmanın ikinci yarısında beraberliği yakalamak için baskılı başlayan Trabzonspor'da Volkan Şen gole yaklaştı ama kaleci Volkan izin vermedi.

Mücadelenin 55. dakikasında Fenerbahçe ceza sahası içinde topla buluşan başarılı futbolcu şık bir vücut çalımı ile önünü boşalttı ancak vuruşunda F.Bahçe'nin tecrübeli file bekçisi Volkan Demirel'i geçemedi.

Trabzonspor'da Halil Altıntop ikinci yarıya gol umudu olarak oyuna girmişti.

SAVUNMADA BÜYÜK HATA!

Fenerbahçe'de Alex de Souza'nın sakatlanarak oyundan çıkmasının ardından hücuma çıkmakta güçlük çeken Fenerbahçe 73. dakikada golü kalesinde gördü.

Trabzonspor orta sahasının presi karşısında savunmada büyük bir hata yapan Bekir İrtegün, kendi ceza sahası üzerinde topu bordo mavili oyunculara kaptırdı.

Burak Yılmaz da ceza sahası içinde yaptığı vuruşla topu ağlara göndererek skoru 1-1'e getiren isim oldu.

KARŞILIKLI POZİSYONLAR!

Fenerbahçe karşısında 1-1'lik beraberliği yakalayan Trabzonspor öne geçme şanslarını yakaladı ancak kaleci Volkan'ı geçmeyi başaramadı.

Önce Halil Altıntop ile gole çok yaklaşan Trabzonspor, Volkan Demirel'in köşeden yaptığı kurtarışla öne geçme şansını elde edemedi. Bu pozisyondan 2 dakika sonra Burak Yılmaz'ın ceza sahası içinden yaptığı sert vuruşu yine kaleci Volkan çıkartarak Trabzonspor'un üstünlüğü ele geçirmesine izin vermedi.

Trabzonspor'un yakaladığı pozisyoların arından Fenerbahçe'de bordo mavili oyuna sonradan giren Özer Hurmacı ile gole çok yaklaştı ancak top direkten dönünce eşitlik bu pozisyonda da bozulmadı ve maç 1-1'lik beraberlikle sona erdi.

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)
3. dakikada çalımlarla ceza alanına doğru hareketlenen Colman'ın şutunda kaleci Volkan topun sahibi oldu.
9. dakikada Ziegler'den kaptığı topla ceza alanına giren Volkan Şen'in sağ çaprazdan şutunda top az farkla yandan auta çıktı.
22. dakikada sağdan Mehmet Topuz'un ceza alanına gönderdiği topu göğsüyle önüne alarak Giray'dan sıyrılan Alex'in kaleci Tolga ile karşı karşıya kaldığı pozisyondaki şutunda meşin yuvarlak üst direkten döndü. Daha sonra savunma tehlikeyi uzaklaştırdı.
32. dakikada Alex ile verkaç yaparak ceza alanına giren Mehmet Topuz'un kaleci Tolga'yla karşı karşıya kaldığı pozisyondaki vuruşunda Tolga yatarak topa müdahale etti. Dönen topla ceza alanında buluşan Alex'in aşırtma şutunda meşin yuvarlak üstten auta çıktı.
41. dakikada Fenerbahçe 1-0 öne geçti. Bu dakikada Cristian'ın pasında Caner topuğuyla meşin yuvarlağı savunmanın arkasına gönderdi. Ofsayt pozisyonunda bulunan Sow'un dokunmadığı topla yeniden buluşan Cristian, aşırtma bir vuruşla meşin yuvarlağı kaleci Tolga'nın üzerinden filelere gönderdi. Yardımcı hakem Serkan Ok, Sow'un pozisyonuna ofsayt bayrağı kaldırmasına karşın Fırat Aydınus gol kararı verdi.
45+4. dakikada Olcan'ın sağdan kullandığı serbest vuruşta ceza alanındaki Giray'ın yakın mesafeden kafa vuruşunda kaleci Volkan topu kornere gönderdi.