Her Fenerbahçe maçının kendine has özelliği bu sezon da geçerli.

Özellikle şike operasyonları, şikede Fenerbahçe’nin bu çirkin tezgahta olması devam eden davada son olarak Aziz Yıldırım’ın Trabzonspor nerede demesi ile maç daha bir kritik sürece girdi.

Başkan Şener’in “Fener’i en iyi şekilde misafir edeceğiz” demesi, sosyal medyada taraftarlar arasında sıcak ve stres yüksü mesajların yayınlanması ile maç değişik bir havaya şimdiden girdi.

Ve özellikle yarın için Aziz Yıldırım’ın tahliye edilmesi beklentisi ile maça Trabzon’a geleceğinin Nihat Özdemir tarafından aynen şöyle açıklanması da maçı ayrı bir havaya sokmuş durumda.

Bakın Özdemir Trabzonspor maçı için ne diyor..

AZİZ YILDIRIM TRABZON’A GELECEKMİŞ

“A’dan Z’ye tüm yönetim orada olacağız. Bu önemli maçta tribündeki yerimizi alıp, Trabzonlu dostlarımızla karşılaşmayı seyredeceğiz. Trabzon’un misafir perverliğini de iyi biliyoruz. Başkanın(Sadri Şener’i kast ediyor) bizi en iyi şekilde ağırlayacağından eminiz. Fakat bizim için çok önemli bir konu daha var.


Biz Trabzon’a, başkanımız Aziz Yıldırım’la gitmek istiyoruz. Eğer cuma günü yapılacak mahkemeden tahliye kararı çıkarsa başkanımızla birlikte Trabzon’da olmamız bizim en büyük dileğimiz. Çünkü biz adalete güveniyoruz. Ve başkanımız ve diğer arkadaşlarımızın içerde suçsuz yere yattıklarını düşünüyoruz."


TRABZONSPOR CEPHESİ NE YAPMALI…?


Şimdi Trabzonspor cephesi ne yapmalı.

Başkan Şener Aziz Yıldırım tahliye olur da Trabzon’a gelmek isterse Trabzonspor olarak hukuka saygılı olduklarından Yıldırım’ın bütün hukuksal sorunları ortadan kaldırdıktan sonra A.Aker’de kendisine ayrılan yerde maçı izlemesinin Trabzonspor açısından bir sakıncası olmadığını belirtti.

As Başkan Nevzat Şakar ise “Fener’in bu temennizi temenniden öteye gitmiyor. Zaman ne gösterecek göreceğiz. Aziz Bey tahliye olur Federasyon da maçları izlemesi ile ilgili Yıldırım’ın üzerindeki kısıtlamayı kaldırırsa maçı izler, Fener’in mağlubiyetine A.Aker’de canlı canlı tanıklık etmiş olur” dedi.

Hem Başkanın hem de As Başkanın bu açıklamaları gösteriyor ki Trabzonspor camiası yönetim olarak tahriklere kapılmıyor, hukuksal çevreden olaya yorum getiriyor.

PEKİ O ZAMAN TARAFTARA DÜŞEN GÖREV NE?


Trabzonspor taraftarı da Fener cephesinin bu psikolojik hamlesine karşı psikolojik bir hamle ile tavır almalı.

Nasıl mı?

Olayı soğukkanlı karşılamalı, kendi takımına desteğini vermeli. Kendi takımının galip gelmesi ile ilgili bütün sürece her türlü desteği vermeli.

O HALDE..


- Kötü tezahürat yok

- Sahaya yabancı madde atmak yok

- Küfür yok

-Tahriklere kapılmak yok

-Hakemi mazeret uyduracağı hata yapmak yok

KAYNAK: 61saat.com