61SAAT SPOR SERVİSİ-2011 yılında Türkiye’de patlak veren şike vakası konusundaki kararı merak konusu olan  Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA) ilk resmi adımını attı.

UEFA Resmi internet sitesi üzerinden yaptığı yazıılı açıklamada, üzerinden yaklaşık 2 yıl geçen 3 Temmuz şike dosyası konusunda uzun bir süredir incelemelerini yürüten UEFA Disiplin Müfettişlerinin F.Bahçe'nin şikeli maçları hakkında araştırmaları tamamlandığını açıklayarak UEFA Disiplin Kurulu’na sevk edilmesine karar verdiği ve olayın bugün taraflara bildirildi.

UEFA Disiplin Müfettişlerinin yaklaşık 1.5 yıl süren incelemesinde Fenerbahçe'nin dosyası ve kulüp yetkililerin savunması 22 Haziran 2013 tarihinde Nyon'da yapılacak toplantı da dinlenecek ardından 24 Haziran 2013 tarihinde karara bağlanacağı ve bu durumun ilan edileceği kaydediliyor.

UEFA'nın açıklamasında ayrıca Fenerbahçe Spor Kulübü de dahil 5 kulüp yöneticisi ile ilgili kontrol ve bulguların disiplin soruşturmasını yürüten makama sunulduğu ve bu kişilerle ilgili kararında aynı tarihlerde alınacağı kaydediliyor.

Bu noktada UEFA'nın duyurduğu açıklamada Beşiktaş'ın da Türkiye Kupası Finalinde iddia edilen şike faakileyteleri ile ilgili Beşiktaş ve 2 kulüp yöneticisinin disiplin kuruluna sevk edildiği bu kararında 21 Haziran'da toplanılarak karara bağlanacağı kaydediliyor.

UEFA ikinci kez Fenerbahçe'yi Disiplin Kurulu'na sevketmesi, şike konusunda kararın verileceği anlamını taşıdığı beliritiliyor. 2010-2011 sezonu Süper Lig şampiyonu Trabzonspor taraftarları bu kararın ardından heyecanlı bir bekleyişe girdi.


Konuyla ilgili olarak UEFA'nın resmi internet sitesinde yapılan resmi açıklamayı aşağıdaki linkten okuyabilirsiniz.

Öte yandan bu gelişme Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu seçim vaatlerinde, 'Başkan olursam bir ay sonra kupa Trabzon'a gelecek' sözlerini akıllara getirdi.

UEFA FENERBAHÇE VE BEŞİKTAŞ'TAN HANGİ YÖNETİCİLERİ DİSİPLİN KURULUNA SEVK ETTİ

UEFA'nın resmi internet sitesinden yapılan açıklamada Fenerbahçe'den 5 ve Beşiktaş'tan 2 yönetici UEFA Disiplin Kurulu'na sevkedildiğini duyurdu.

Fenerbahçe'den Aziz Yıldırım Alaeddin Yıldırım, Mehmet Şekip Mosturoğlu, İlhan Yüksel Ekşioğlu ve Cemil Turhan Dİsiplin Kurulu'na sevkedilen isimler olurken sarı lacivertlilerin 2 yıl Avrupa kupalarından men edilmesi isteniyor.

Beşiktaş cephesinde ise, Serdal Adalı ile Tayfur Havutçu Disiplin Kurulu'na sevkedilen isimler olurken siyah Beyazlı kulübün 1 yıl Avrupa kupalarından men edilmesi isteniyor.

SAVUNMALAR 21 VE 22 HAZİRAN'DA

21 Haziran'da Beşiktaş'ın 22 Haziran'da Fenerbahçe'nin savunması alındıktan sonra UEFA'nın Haziran ayının son haftasında karar vermesi bekleniyor.

FENERBAHÇE KAP'A BİLDİRDİ

Konuya ilişkin UEFA'dab Fenerbahçe'ye gönderilen yazı ile ilgili sarı lacivertlilerden KAP'a bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklama şu şekilde...

"1) Başkanımız Sayın Aziz Yıldırım ve Yöneticilerimiz Sayın Alaeddin Yıldırım, Sayın Mehmet Şekip Mosturoğlu, Sayın İlhan Yüksel Ekşioğlu(Kulüp YK Üyesi) ve Sayın Cemil Turhan'ın disiplin ihlali işledikleri (Disiplin Düzenlemesi Madde 5) iddia edilmekte,
2) Anılan yöneticilerimiz için futbol faaliyetleri konusunda hak mahumiyeti talep edilmekte,
3) Kulübümüzün doğrudan veya dolaylı olarak maç sonucuna etki edecek eylemde bulunduğu iddia edilmekte,
4) Anılan sebeplerle Kulübümüzün gelecek 2 sezon UEFA müsabakalarından men edilmesi talep edilmektedir.
Aynı yazıda konuya ilişkin savunmamızın 20.06.2013 tarihine kadar sunulması istenerek, UEFA Disiplin ve Kontrol Kurulu'nun 22.06.2013 tarihli toplantısında konuyu değerlendireceği ifade edilmektedir.
UEFA Müfettişinin söz konusu iddia ve taleplerine karşılık Kulübümüzce ek belge ve ek süre talebinde bulunulmakta olup ayrıca UEFA Disiplin ve Kontrol Kurulunda duruşma talep edilmektedir."