Trabzonspor, 3 Temmuz'da başlayan şike soruşturmasının ardından atılan adımları kente geniş katılımlı bir toplantıyla anlatırken, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Etik Kurulu'nun vereceği raporu beklemeye başladı. 25 sayfadan oluşan ilk klasör'de şike davasında yaşanan gelişmeler hakkında karar verilebileceği belirtilirken, 70 sayfaya varan ikinci klasörde ise dedikoduların ve küfürlerin olduğu ifade ediliyor. Etik Kurulu'nun ilk verdiği raporun ardından hazırlanan ikinci rapor ise bordo-mavili camia tarafından şaşkınlıkla izleniyor. Ortaya atılan bir takım iddialar ve duyumların açıklanacak olan rapordan sonra resmiyete kavuşması halinde Trabzonspor'un tek umudu UEFA'nın vereceği kararda olacak.

Trabzonspor şike ve teşvik iddiaları konusundaki mücadelesini sürdürürken, bordo-mavili kulübü başkanı Sadri Şener de, şike ve teşvik olayları nedeniyle Fenerbahçe'nin ceza almamasının çok komik olacağını belirterek, "Bu kadar yazılan, çizilenlerden ve yaşananlardan sonra bir ceza verilmez ise bu hukuku ayıbı olur" dedi.

Şener, Spor Toto Süper Lig'in 22 takımla oynanıp oynanamayacağını hiç düşünmediğini belirterek, "Bunun Türkiye'nin şuandaki konusu olduğunu düşünmüyorum. Türkiye'de biri ortaya laf atınca o konuşulur. Daha şike ve teşvik konusunu çözemedik. Oraya gelene kadar çok iş var" ifadelerini kullandı.