Trabzonspor - Fenerbahçe maçında yaşanan olaylar hakkında da düşüncelerini dile getiren Fenerbahçe Kulübü ve Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) eski yöneticisi Tahir Kıran, "Bu cehaletle ilgili bir şey. Bir kişinin, cahil bir insanın yaptığı bir hareketi, bütün Trabzon camiasına mal etmek yanlış bir şey. Bu bir değil, iki değil, üç değil. Bunu kendi içerisinde çözmesi lazım Trabzon'un, Galatasaray'ın, Fenerbahçe'nin. Yanındaki adama mukayyet olacaksın. 17 yaşında cahil bir çocuk. Düşünemiyor ki ben böyle bir hareket yaparsam benim kulübüme ne zarar gelir. 81 vilayet var. 80 vilayet bir tarafa, Trabzon bir tarafa. Futbolla yatıp, futbolla kalkan bir şehir. Bizde hiçbir şey olamayan adam taraftar oluyor. Okul okumamış, kendine kimlik bulamamış, tribüne gidip kendine bir kimlik bulmuş. Kavga etmiş, ağabey olmuş... Bunlara gerek yok" dedi.

 GÖKSEL GÜMÜŞDAĞ İÇİN SERT SÖZLER…
Kurulması planlanan Süper Lig A.Ş ve Kulüpler Birliği Başkanı Göksel Gümüşdağ hakkında da değerlendirmede bulunan sarı-lacivertli eski yönetici, "Kulüpler arasında bir Süper Lig A.Ş kuruluyor. Para pul falan da o tarafa geçecek. Futbol Federasyonu'nun hiçbir yaptırımı kalmayacak. Çok saçma sapan işler yapılıyor. Bunun da başında Göksel Gümüşdağ var. Bana göre Göksel Gümüşdağ'ın Kulüpler Birliği başkanı olması çok yanlış. Türkiye'de Kulüpler Birliği diye bir şey varsa bunun başkanı Fenerbahçe başkanı, Galatasaray başkanı, Beşiktaş başkanı, Trabzonspor başkanı olması lazım dönem dönem. Bir de belki Bursaspor. Yani şampiyon olan takımların başkanları olacak. Bana göre Göksel Gümüşdağ'a Kulüpler Birliği Başkanlığı çok çok lüks" şeklinde konuştu.

 "GÖKSEL GÜMÜŞDAĞ HERHALDE FEDERASYON BAŞKANLIĞINA OYNUYOR"
Göksel Gümüşdağ herhalde federasyon başkanlığına oynuyor" diyen Tahir Kıran, "Bundan sonraki hedefi federasyon başkanlığı. Allah yolunu açık etsin, devam etsin. İyi gidiyor. Federasyon başkanı olacak, ondan sonra da herhalde UEFA başkanı olacak. Hedeflerini büyüte büyüte devam ediyor. Allah işini gücünü rast getirsin ne diyelim" açıklamasında bulundu. 

"SÜPER LİG A.Ş KESİNLİKLE KURULMAMALI"

Süper Lig A.Ş'nin kesinlikle kurulmaması gerektiğini söyleyen Kıran, "Federasyonun bir anlamı yok ki. Federasyon ne yapacak, hakem mi atayacak? Bir başkan çıkıyor, diyor ki; 'O hakemi benim maçıma göndermeyin'. Gönderemiyorlar. İnadına göndereceksin. Ama hakem art niyetli olmayacak. Hata yapabilir ama yanlış yapmayacak" dedi.