Trabzonspor’da Teknik Direktör Şenol Güneş’in Orduspor maçı sonrası Fenerbahçeli Caner Erkin’e gösterilen kırmızı kart ve şike süreciyle ilgili yaptığı açıklamalarla, 7‘inci kupanın ambleminin takım otobüsüne işletilmesi, galibiyetin önüne geçti.

Trabzonspor Genel Sekreteri Hasan Yener, “Fenerbahçeli oyuncu sanki bugüne kadar atılan ilk oyuncu. Buradan şike süreci bağdaştırılıyor. Fenerbahçe Kulübü, yaptığı yanlıştan dolayı tüm spor kamuoyundan özür dileyeceğine bir de haklı çıkmaya çalışıyor. Şampiyonluk kupamız şu anda bunu hak etmeyen bir takımın müzesinde duruyor” diyerek ezeli rakibine sert eleştirilerde bulundu.

7’İNCİ KUPA AMBLEMİ VE GÜNEŞ’İN SÖZLERİ

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş’in Orduspor maçı sonrası, Fenerbahçeli Caner Erkin’e Fırat Aydınus’un gösterdiği kırmızı kartla ilgili, “Türkiye'de bir hakemin maç içerisinde bir oyuncuyu dışarı atma sebebiyle gündem değişiyorsa, şike süreci kenara atılıyorsa neyi konuştuğumuz belli” sözleri dikkat çekti. Ayrıca Trabzonspor’un Orduspor maçına gelirken kullandığı takım otobüsünün üzerine, diğer şampiyonluk kupalarının yanında 2010 – 2011 sezonu şampiyonluk kupasını da işletmesi gözlerden kaçmadı. Trabzonspor Genel Sekreteri Hasan Yener, Doğan Haber Ajansı’na (DHA) yaptığı açıklamada, Orduspor maçını ve spor kamuoyundaki son gelişmeleri değerlendirdi.

MORAL VE ÖZGÜVEN KAZANDIK

Genel Sekreter Hasan Yener, uzun süre sonra deplasmanda kazanmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, “İki maç üst üste kazanmak, yaklaşık bir yıla yakın süredir kendi sahasında yenilmeyen Orduspor’u yenmek tabii ki moral ve özgüven açısından son derece olumluydu. Bu moral ve özgüvenin ilerideki haftalara da olumlu yansıyacağını düşünüyorum” dedi.

FENERBAHÇE YÖNETİCİLERİ KIRMIZI IŞIK CEZASI ALMADI

Yener, takım otobüsünün üzerine işletilen 7’inci kupayla ilgili olarak ise şunları söyledi:

“Hep vurguladığımız bir konu var; ortada hukukun, İstanbul 16’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nin verdiği bir karar var. Bu yetmezmiş gibi yine bir karar daha var. Türkiye Futbol Federasyonu, Trabzonspor’u Şampiyonlar Ligi’ne göndermiştir. Yine aynı şekilde Disiplin Kurulu Fenerbahçe’nin iki yöneticisine, Şekip Mosturoğlu ve İlhan Ekşioğlu’na ceza vermiştir, Tahkim Kurulu da bu cezayı onamıştır. Fenerbahçe kulübü yöneticileri bu cezaları, Sayın Kaya Çilingiroğlu’nun dediği gibi, ‘kırmızı ışıkta geçtikleri için’ almadılar herhalde. Dolayısıyla bunlar ortada dururken, demektir ki Trabzonspor 2010 – 2011 yılı şampiyonudur.”

KURALLAR DEĞİL KİŞİLER ÖNE ÇIKIYOR

Hasan Yener, Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören’in, “Ben olsaydım Fenerbahçe Devler Ligi’ne giderdi” açıklamasını değerlendirirken de, “Maalesef Türkiye’deki en büyük rahatsızlıklarımızdan veya ülke genelindeki en büyük sorunlardan biri kuralların değil kişilerin kararlarının öne çıkması. Maalesef bu yanlış. Ben bu kadarını söyleyeyim, herkes buradan gereğini çıkarsın” ifadesini kullandı.

BİNDİĞİMİZ DALI KESİYORUZ

Eskişehirspor maçında Fenerbahçeli Caner Erkin’e gösterilen kırmızı kartın ardından Fırat Aydınus’a yönelen tepkileri de değerlendiren Hasan Yener, şunları söyledi:

“Bir futbolcu hakeme hakaret ediyor, hakem oyundan ihraç ediyor. Burada tartışılacak konu futbolcunun hakeme hakaretinin yanlışlığı olması gerekirken, futbolcunun eleştirilmesi gerekirken maalesef FIFA kokartlı bir hakemimiz günlerdir tartışılıyor. Tartışma sadece futbol boyutunda kalmıyor. Ailevi yaşantısına, eşine ve çocuğuna kadar uzanıyor. Fırat Aydınus’un evine TV kameraları gidiyor. Türkiye’de futbol mu oynuyoruz yoksa başka şeyler mi oluyor? Türk futbolu bu yapılanlarla hep geri gidiyor. Biz farkında değiliz ama bindiğimiz dalı kesiyoruz. Giderek tribünlerde seyirci bulamayacağız."

BİZİM DE PUAN KAYIPLARIMIZ OLDU AMA..

Yener, Trabzonspor’un da hakem hataları nedeniyle puan kayıpları olduğunu hatırlatarak şöyle devam etti:

“Enteresandır, bugün Türkiye’de yıllardır futbol oynamış, hakemlik yapmış bir çok yorumcu, TV programlarında konuşan bir çok kişi de maalesef bu olayların, bu kampanyanın bir parçası olabiliyor. Bugüne kadar bir çok maçta hakkımız yendi. Bursa maçında nizami golümüz verilmedi. Diğer maçlarda hakem hatalarından puan kayıplarımız oldu. Bu sezon Trabzonspor kulübü olarak bir tek konuda herhangi bir açıklama yaptık mı? Bu şekilde yapılırsa ve seyirciler tahrik edilir, kişiler hedef gösterilirse Türk futbolu nereye gider? Herkesin bunu düşünmesi lazım. Maalesef futbolda gelinen bu noktadan son derece endişeliyim. Son derece yanlış yapılıyor. Türkiye’de birilerinin, bazı şeylerin düzelmesi için bazı gayretler göstermesi lazım. Yoksa giderek tribünlerde seyirci diye bir şey bulamayacağız. Türkiye’de futbolun ismi silinecek gibi geliyor. Futbolun içinde olan, Türkiye’nin bugün yönetiminde olan, Türkiye’nin geleceğinde sorumluluğu olan herkes elini taşın altına koymalı. Siyasiler, yetkililer, futbol kamuoyu, medyanın önde gelenleri. Ama maalesef yapılanları hayretle karşılıyorum.”

FENERBAHÇE ÖZÜR DİLEYECEĞİNE...

Trabzonspor Genel Sekreteri Yener, “Fenerbahçeli oyuncu sanki bugüne kadar atılan ilk oyuncu. Buradan şike süreci bağdaştırılıyor. Fenerbahçe Kulübü yaptığı yanlıştan dolayı tüm spor kamuoyundan özür dileyeceğine bir de haklı çıkmaya çalışıyor. Fenerbahçe Teknik Direktörü nedense mağdurları oynuyor. Türkiye’de bu süreç içinde mağdur olaN tek kulüp Trabzonspor’dur. Hiçbir şey yapmadığı halde, mahkeme Trabzonspor’u suçsuz bulduğu halde mağdur olan tek kulüp Trabzonspor’dur. Müzemizde 2010 – 2011 şampiyonluk kupası yok. Bu kupa şu anda hak etmeyen bir takımın müzesinde duruyor” dedi.