Spor Toto Süper Lig'in 13. haftasında Fenerbahçe ile Trabzonspor karşı karşıya geldi.

Ülker Stadyumu'nda oynanan ve hakem Deniz Ateş Bitnel'in düdük çaldığı karşılaşma Fenerbahçe'nin 2-0 üstünlüğüyle sonuçlandı. Ev sahibi ekibe 3 puanı getiren goller 11. dakikada Luis Nani'den ve 88. dakikada Fernandao'dan geldi.

Fenerbahçe'nin Portekizli yıldızı Luis Nani 1 gol 1 asistle maçın yıldızı oldu.

Trabzonspor'da 39 ve 42. dakikalarda sarı kart gören Alper Uludağ kırmızı kart görerek oyun dışında kaldı.

Bu sonucun ardından Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray'ın puan kaybettiği haftada kazanarak puanını 30'a çıkardı ve liderlik koltuğuna oturdu. Trabzonspor ise 17 puanla 9. sırada kaldı.

FERNANDAO KULÜBEYE, RVP FORVETE

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, Spor Toto Süper Lig'deki Trabzonspor maçında, son oynadıkları Molde karşılaşmasının kadrosundan 3 değişiklik yaptı.

Portekizli teknik adam, kalede Fabiano Ribeiro'nun yerine Volkan Demirel'e şans tanıdı. Pereira, Molde maçında gol atan isimler Ozan Tufan ve Jose Fernandao'yu da yedek soyundurdu.

Ozan'ın yerine hastalığını atlatan Mehmet Topal'ı oynatan tecrübeli teknik adam ileri uçta ise Fernandao'nun yerine Robin van Persie'ye şans tanıdı.

Fenerbahçe'nin savunma dörtlüsünü Gökhan Gönül, Bruno Alves, Simon Kjaer ve Hasan Ali Kaldırım oluşturdu. Savunmanın önünde Mehmet Topal ile Josef de Souza oynarken, kanatlarda Alper Potuk ve Luis Nani görev aldı. Sarı-lacivertlilerde forvet arkasında Diego Ribas, ileri uçta ise Van Persie forma giydi.Sarı-lacivertlilerin yedek kulübesinde ise Fabiano, Ozan Tufan, Fernandao, Volkan Şen, Markovic, Ba ve Caner Erkin şans bekledi.

CANER VE BA KADROYA DÖNDÜ

Fenerbahçe'de sakatlıklarından kurtulan Caner Erkin ve Abdoulaye Ba, yaklaşık bir ay sonra takıma döndü.

Ligde 25 Ekim'de oynanan Galatasaray maçından sonra dizinden operasyon geçiren Caner ile kasığında yırtık bulunan Ba, Trabzonspor maçının 18 kişilik kadrosuna girdi.

Sarı-lacivertlilerde sakatlıkları devam eden Raul Meireles, Mehmet Topuz ve genç oyuncu Hakan Çinemre, Trabzonspor maçının kadrosuna yer almadı.

ŞENER 20 MAÇ SONRA...

Fenerbahçe'nin sezon başında Bursaspor'dan kadrosuna kattığı Şener Özbayraklı, 20 maç aradan sonra ilk kez 18 kişilik kadroya giremedi.

Sezonun ilk maçında UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Shakhtar Donetsk'le oynanan maçta cezası nedeniyle forma giyemeyen Şener, daha sonra 13 karşılaşmada formayı kimseye kaptırmadı. Gökhan Gönül'ün sakatlığında sağ bekin değişmez ismi olan ve 13 maç üst üste ilk 11'de sahaya çıkan Şener, son 7 karşılaşmada ise yedek kulübesinde beklemişti.

Öte yandan teknik direktör Pereira, Şener'in dışında Michal Kadlec'i de 18 kişilik maç kadrosuna almadı.

FIRTINA'DA İKİ DEĞİŞİKLİK

Trabzonspor Teknik Direktörü Sadi Tekelioğlu, ligde son oynadıkları Gençlerbirliği maçına göre ilk 11'de iki değişiklik yaptı.

Tekelioğlu, geçen hafta Gençlerbirliği maçında sonradan oyuna girerek 90+2. dakikada takımına galibiyeti getiren Mehmet Ekici'yi, Sefa Yılmaz'ın yerine oynattı. Tecrübeli teknik adam, Marko Marin'in yerine ise Erkan Zengin'e formayı verdi.

Bordo-mavililer maça kalede Onur Kıvrak, savunmada Luis Cavanda, Aykut Demir, Mustafa Yumlu ve Alper Uludağ ile başladı. Trabzonspor'un beşli orta sahasında Mbiya, Okay Yokuşlu, Mehmet Ekici, Özer Hurmacı ve Erkan Zengin görev aldı. Bordo-mavililerde maça tek forvet olarak Dame N'Doye başladı.

Trabzonspor'un yedek kulübesinde Uğurcan Çakır, Marin, Cardozo, Douglas Teixeira, Salih Dursun, Aytaç Kara ve Yusuf Erdoğan oturdu.

Şota Arveladze'den boşalan teknik direktörlük koltuğuna oturan ve geçen hafta Gençlerbirliği karşısında ilk maça çıkan Tekelioğlu ise Fenerbahçe karşısında ilk deplasman sınavını verdi.

YÜKSEK TEMPO VE GOL!

Beşiktaş ve Galatasaray'ın puan kaybettiği haftada maçı kazanması durumunda liderliğe yükselecek olan Fenerbahçe maça hızlı başladı. Ev sahibi ekip yüksek tempoda başladığı maçın 10. dakikasında bulduğu golle 1-0 öne geçti. Golün adı; Nani! Fenerbahçe'de gelişen atakta Alper ceza alanı sol bölümünde topla buluştu. Bekletmeden kale ağzına doğru çevirdi. Penaltı noktasında bekleyen Nani topun gelişine sol ayağı ile mükemmel vurdu ve golü buldu.

DIEGO ÇOK NET KAÇIRDI

Mücadelede ilk yarının sonları yaklaşırken Fenerbahçe farkı ikiye çıkarıd şansından yararlanamadı. 41. dakikada Van Persie soldan ceza alanına girdi. Kale ağzındaki Diego'ya yerden çıkardı. Diego bomboş kaleye vurmak yerine topu dışarı gönderdi.

KIRMIZI KART VE GÖZYAŞLARI...

Trabzonspor'un genç oyuncusu Alper Uludağ, 39 ve 42. dakikalarda gördüğü sarı kartlar sonrası kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Alper, Fenerbahçe'nin Portekizli yıldızu Luis Nani'ye 3 dakika arayla yaptığı 2 sert hareketle sarı kartları gördü ve oyundan atıldı. Alper, sahadan ayrılırken gözyaşlarına hakim olamadı.

İlk yarı Fenerbahçe'nin 1-0 üstünlüğüyle sonuçlandı.

DIEGO YİNE KAÇIRDI!

İkinci yarıya da iyi başlayan Fenerbahçe, Brezilyalı yıldızı Diego Ribas ile ikinci gole yaklaştı. 61. dakikada Hasan Ali soldan getirdi. Ceza alanına ortaladı. Diego ceza alanı içinde önce göğsüyle kontrol etti , ardından vuruşunu yaptı. Top üstten auta çıktı. Kadıköy'ü dolduran taraftarlar bu pozisyon sonrası Diego'yu alkışladı ve oyuncusuna moral verdi.

SON BÖLÜMDE SİNİRLER GERİLDİ

Maçın son bölümünde iki takım oyuncuları arasında ufak çaplı gerginlikler yaşandı. Salih ve Markovic arasındaki pozisyon sonrası iki oyuncu tartışırken bir anda Sadi Tekelioğlu ve Gökhan Gönül'ün de ağız dalaşına girdiği gözlendi. Hakem Deniz Ateş Bitnel, iki oyuncuya da sarı kart gösterdi.

FERNANDAO PERDEYİ KAPATTI

Tartışmalar sonrası düşen tempoyu yeniden artıran Fenerbahçe 2. golü 88. dakikada Fernandao ile buldu. Nani sağdan aldığı topu çok şık bir şekilde ceza alanına kesti. Altıpasta bomboş kalan Fernandao rahat bir kafa vuruşu yaparak ağlara gönderdi.

Karşılaşma Fenerbahçe'nin 2-0 üstünlüğüyle sona erdi.

MAÇTAN DAKİKALAR 

Maç bitti

90' Hakem 3 uzatma dakika verdi

88'Nani sağdan aldığı topu çok şık bir şekilde ceza alanına kesti. Altıpasta bomboş kalan Fernandao rahat bir kafa vuruşu yaparak ağlara gönderdi.

88' Gol Fernandao

86'Fenerbahçe'li taraftarlardan top Salih'in her ayağına geldiğinde sert bir protesto sesi yükseliyor.

85'Cavanda sağdan bindirdi. Ceza alanı dışında önüne gelen topu bekletmeden kaleye gönderdi. Top yandan auta çıktı.

84'Salih ve Markovic arasında yine gerginlik var. Hakem iki oyuncuyu da birden uyarıyor.

83'Markovic ve Salih sarı kart gördü.

82'Salih ve Markovic arasındaki pozisyon sonrası iki oyuncu tartışırken bir anda Sadi Tekelioğlu ve Gökhan Gönül'ün de ağız dalaşına girdiği gözlendi.

82'Yine ortalık gerildi.

81'Fenerbahçe'de Diego yerini Markovic'e bıraktı.

79'Kadıköy'de ortalık karıştı.

78'Gökhan sağdan çizgiye doğru indi. Ortasını da yaptı. Karşılayan isim Cavanda oldu

77'Fenerbahçe'de uzun bir sakatlık döneminin ardından Markovic oyuna girme hazırlığında...

76'Hasan Ali soldan yine bindirdi. Kale ağzına doğru ortasını yaptı. Volkan'dan önce Mustafa kafayla topu uzaklaştırdı.

75'Aytaç ceza alanı içi sol bölümünde topla buluştu. Çaprazdan şansını denedi. Sert vuruşu az farkla auta çıktı.

74'Aykut, Volkan'ın öne çıktığını görünce uzun bir topla kaleyi yokladı. Ancak Volkan kalesine döndü ve topu kontrol etti.

72' Trabzonspor'da Salih oyuna girdi, Erkan oyundan çıktı. 

70' Fenerbahçe'de Van Persie oyundan çıktı, Fernandao oyuna girdi. 

69'Trabzonspor son değişikliğe hazırlanıyor. Salih Dursun oyuna girecek.

66' Fenerbahçe'de Volkan oyuna girdi Alper çıktı. 

65'Trabzonspor'da N'Doye başını aldığı darbe sonrası yerde kaldı. Sağlık görevlileri oyunda.

64'Diego sağdan ceza alanına girdi. Çaprazdan vuruşunu yaptı. Top savunmadan döndü.

63' Alves, sarı kart gördü. 

59'Van Persie ceza alanı içi sol bölümünde topla buluştu. Bir anda kaleci ile karşı karşıya kalacaktı ki Cavanda araya girdi ve topu uzaklaştırdı.

58'Nani ceza alanı dışı sol çaprazından vurdu. Top Onur'da kaldı.

55'Hasan Ali'nin soldan ortasında top arka direkte kafalardan sekti. İndiği yerde Nani topun gelişine vurdu. Kaleci Onur başarılıydı ve topu kontrol etti.

54'Ciddi bir sakatlık yok. Maç kaldığı yerden devam ediyor.

53'Orta alanda Mbia ve Mehmet Topal kafa kafaya çarpıştılar. İki oyuncu da yerde kaldı. Sağlık görevlileri oyunda.

50'Trabzonspor'da N'Doye bir pozisyon sonrası yerde kaldı. Ancak ciddi bir şeyi yok ve oyuna devam edebilecek durumda.

49'Diego orta alandan aldığı topu sağdan kaçan Gökhan'a taşımak istedi ancak top Trabzonspor'lu oyuncularda kaldı.

48'Okay'ın pasında N'Doye rakip yarı alanın ortasında topu almak istedi. Kjaer araya girdi.

47'Alper'in pasında Van Persie ceza alanına girmeye çalıştı. Savunma ayak koydu.

46' İkinci yarı başladı. 

46'Trabzonspor'da Mehmet ve Özer yerlerini Yusuf ve Aytaç'a bıraktılar.

45+1' İlk yarı sona erdi. 

45' İlk yarıya 1 dakika ilave edildi. 

44'Mehmet Ekici'nin geri pası bir an kısa düştü. Van Persie'den önce Onur kalesini terk etti ve topu uzaklaştırdı.

43'Genç oyuncu orta alanın sol bölümünde Nani'ye arkadan yaptığı faul sonrası ikinci sarı kartını gördü ve kırmızı kartla oyun dışı kaldı. Trabzonspor'da sol bek oynayan Alper'in kartından sonra konuk takım sahada 10 kişi.

43' Trabzonspor'da Alper, ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyundan atıldı. 

40' Trabzonspor'da Alper sarı kart gördü. 

37'Nani, Erkan'a yaptığı faul sonrası sarı kart gördü.

36'Okay savunmanın arkasına bir ara pası gönderdi. Ancak ceza alanı dışından verdiği pasta topun adresi Volkan Demirel oldu.

33'Oyunda son 5 dakikada tempo düştü. Fenerbahçe taraftarlarının tezahüratları ise maç başından bu yana kesilmedi.

32'Trabzonspor rakip yarı alana yıkılıp atak geliştirmek istedi ancak Van Persie savunmasına yardıma geldi ve topu aldı.

31'Topla oynama oranları: Fenerbahçe %58 - Trabzonspor % 42

30'Mehmet Ekici ceza alanı dışından vurdu. Top Volkan'da kaldı.

30'Mehmet Ekici ceza alanı dışından vurdu. Top Volkan'da kaldı.

29'Mehmet Topal orta alanda topu kazandı. Ceza alanına girmeden vurdu. Top farklı şekilde auta çıktı.

28'Bruno Alves soldan atağa katkı yaptı. Ortasını da yaptı ancak topu Aykut kafasıyla kalecisine verdi.

27'Nani sağda rakibinden müthiş sıyrıldı. Kale ağzına kesti ancak Van Persie dokunamadı. Etkili bir pozisyondu.

24'Hasan Ali, Mehmet Ekici'yi düşürdü ve sarı kart gördü.

22'Mehmet'in kullandığı serbest vuruş kafalardan sekti. Volkan'ın da zamanlama hatası yapması nedeniyle üzerinden aşan top yandan auta çıktı.

21'Diego'nun orta alanda Mehmet'e yaptığı faul sonrası hakem Diego'yu uyardı.

20'Van Persie, Diego ile duvar pasına girdi. Sağ çaprazda topu alan Hollandalı kaleyi düşündü top Onur'da kaldı.

19'Erkan Zengin soldan ceza alanına ortaladı. Top doğrudan Volkan'da kaldı

18'Alper soldan arka direğe doğru ortaladı. Alves kafayla indirmek istedi Mbia kornere gönderdi.

17'Karşılaşmada geride kalan ilk 15 dakikalık bölümde tempo yüksekti. İki takım da istekli oynuyor. Fenerbahçe üstün olan taraf.

15'Van Persie kazanılan serbest vuruşta çok sert vurdu. Top az farkla auta çıktı.

14'Trabzonspor'da Aykut topa elle müdahalede bulununca sarı kart gördü.

13'Diego ceza alanı dışı sol çaprazından kaleyi denedi. Top doğrudan Onur'un kucağına gitti.

12'Fenerbahçe'de gelişen atakta Alper ceza alanı sol bölümünde topla buluştu. Bekletmeden kale ağzına doğru çevirdi. Penaltı noktasında bekleyen Nani topun gelişine sol ayağı ile mükemmel vurdu ve golü buldu.

11'GOL! Nani attı.

10'Erkan Zengin, Nani'den kaptığı topla ceza alanına girdi. Ancak Nani müthiş bir deparla geldi ve topu Erkan'dan aldı. Ardından da takımına faul kazandırdı.

9'Diego'nun ara pasında Hasan Ali çizgi üzerinden topu çevirmeye çalıştı ancak başarılı olamadı ve aut.

8'Okay ara pasında topu cez alanına gönderdi ancak attığı yerde hiçbir takım arkadaşı yoktu.

7'Trabzonspor etkili geldi. Mehmet'in ceza alanına çevirdiği top bomboş pozisyondaki N'Doye'a geliyordu ancak Volkan çıktı ve penaltı noktasında uçarak topun sahibi oldu.

6'Souza sağdan kaçan Nani'yi düşündü ancak ondan önce araya giren Alper topu engelledi.

5'İki takım da top rakibine geçtiği anda baskı uyguluyor. Bu da takımları kendi sahalarından uzun toplarla çıkmak zorunda bırakıyor.

4'Alper rakip yarı alanın sol bölümünde topla buluşmak istedi ancak topu elle kontrol ettiği için serbest vuruş kararı verildi.

3'Bruno Alves atağa katıldı. Sağdan ceza alanına doldurdu ancak top doğrudan auta çıktı.

1' Maç Fenerbahçe'nin vuruşu ile başladı. 

M.Ö.Sarı-lacivertli ekip, 84 lig, 12 Türkiye Kupası, 9 özel, dörder Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık Kupası ve 2 TSYD Kupası olmak üzere, toplam 115 maçtan 45'ini kazandı, bordo-mavili ekip ise 37 galibiyet elde etti. Taraflar 33 maçta eşitliği bozamadı.

M.Ö.Trabzon Hüseyin Avni Aker Stadı'nda 13 Şubat 1974'te yapılan ve 0-0 sonuçlanan Türkiye Kupası çeyrek final maçıyla başlayan 41 yıllık rekabette, genel toplamda Fenerbahçe'nin 8 farkla üstünlüğü bulunuyor.

M.Ö.Fenerbahçe ile Trabzonspor, Spor Toto Süper Lig'de yapacakları maçla 116. kez karşı karşıya gelecek.

M.Ö.Fenerbahçe'nin yedekleri şu isimlerden oluşuyor: Fabiano, Ozan, Caner, Ba, Markovic, Volkan, Fernandao

M.Ö.Trabzonspor'un ilk 11'i de belli oldu: Onur, Cavanda, Aykut, Mustafa, Alper, Okay, Erkan, M'bia, Özer, Mehmet Ekici, N'doye

M.Ö.Fenerbahçe'nin Trabzonspor maçı ilk 11'i belli oldu: Volkan, Gökhan, Kjaer, Alves, Hasan Ali, Josef, Mehmet Topal, Diego, Nani, Alper, Van Persie

M.Ö.Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Spor Kompleksi'nde oynanacak olan mücadelenin canlı anlatımında sizlerle birlikte olacağız.

M.Ö.Spor Toto Süper Lig'in 13. haftasında Fenerbahçe ile Trabzonspor karşı karşıya gelecek.

FENERBAHÇE'NİN 11'İ: 
Volkan, Gökhan, Kjaer, Alves, H. Ali,  M. Topal, Josef, Diego, Nani, Van Persie Alper

TRABZONSPOR'UN 11'İ: 
Onur, Cavanda, Aykut, Mustafa, Alper, Mbia, Okay, Özer, M. Ekici, Erkan, N'doye...



Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi’nde oynanacak karşılaşma saat 20:00’da başlayacak. Karşılaşmayı Deniz Ateş Bitnel’in yönetecek.

Ligde geride kalan 12 haftada 8 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 mağlubiyet alan Fenerbahçenin topladığı 27 puanla 2. sırada yer alıyor. 5 galibiyet, 2 beraberlik ve 5 mağlubiyeti bulunan rakip Trabzonspor ise 17 puanla 9. basamakta bulunuyor.

Karşılaşmayı Deniz Ateş Bitnel yönetecek

Fenerbahçe'nin 30 Kasım Pazartesi günü Trabzonspor ile stadımızda oynayacağı karşılaşmayı Deniz Ateş Bitnel yönetecek.

Karşılaşmanın yardımcı hakemleri Süleyman Özay ve Erdem Bayık. Maçın dördüncü hakemi ise Mehmet Cem Satman. Karşılaşmanın ilave yardımcı hakemleri de Suat Arslanboğa ve Yaşar Kemal Uğurlu.

116. randevu

Fenerbahçe ile Trabzonspor, Süper Lig’de yarın yapacakları maçla 116. kez karşı karşıya gelecek. 41 yıllık rekabette, genel toplamda Fenerbahçe'nin 8 farkla üstünlüğü bulunuyor. Sarı Laviertliler, 84 lig, 12 Türkiye Kupası, 9 özel, dörder Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık Kupası ve 2 TSYD Kupası olmak üzere, toplam 115 maçtan 45'ini kazandı, bordo-mavili ekip ise 37 galibiyet elde etti. Taraflar 33 maçta eşitliği bozamadı. Fenerbahçe'nin toplam 140 golüne, Trabzonspor 126 golle cevap verdi.

İDEAL 11’E DÖNECEK
Fenerbahçe karşısında ideale yakın bir 11'le sahaya çıkması beklenen Sadi Tekelioğlu, defans bloğunu Cavanda, Aykut, Douglas Franco ve Alper’den oluşturmayı planlıyor. Douglas’ın cezası nedeniyle geçen hafta ilk 11'de başlayan Mustafa Yumlu'nun yeniden yedeğe çekilmesi beklenirken ön liberoda Mbia-Okay ikilisi görev yapacak.

OYUNA N'DOYE İLE BAŞLAYACAK
Fenerbahçe'nin etkili orta sahası karşısında direnci yüksek tutmak isteyen Sadi Tekelioğlu'nun, Mehmet Ekici ve Özer'e birlikte forma vermesi, Erkan veya Marin'den birini de yedeğe çekmesi bekleniyor. Forvette ise maça yine N'Doye ile başlanacağı, oyunun gidişine göre Cardozo’nun da sahaya sürülebileceği belirtildi.

TRABZONSPOR MUHTEMEL KADROSU
Bordo mavili takımın Fenerbahçe karşısına şu muhtemel 11'li çıkması bekleniyor: Onur- Cavanda, Aykut, Douglas Franco, Alper, Mbia, Okay, Özer, Mehmet Ekici, Erkan, N’Doye