Rumen Basını UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında Fenerbahçe ile 1-1 berabere kalan Rumen ekibi Vaslui'nin mücadelesini, tarihte Osmanlı Devleti ile Boğdan Prensliği arasındaki Vaslui Muharebisi'ne benzetti.

Gazeta Sporturiol'un haberinde; İstanbul'da Fenerbahçe karşısında daha üstün bir oyun ortaya koyan Vaslui'nin kendi evinde de gereken skoru alması halinde Fenerbahçe'yi eleyerek, tarihte Boğdan kuvvetlerinin, Osmanlı kuvvetlerine karşı Vaslui kasabası yakınında aldıkları galibiyetin aynısını tekrar etmiş olacağı belirtildi.

Ayrıca Vaslui kasabasında gezintiye çıkan Rumen ekibinin futbolcuları, savaşın yapıldığı meydanlardan biri olan Yüksek köprü'de ki 3.Ştefan heykeli önünde de resim çektirerek Fenerbahçe'ye mesaj gönderdiler

Öte yandan, Fenerbahçe'nin Vaslui'den çok daha pahalı bir takım olduğu ve çok sayıda dünya çapında yıldızının bulunduğu ifade edilirken, Rumen takımının toplam değerinin 2 milyon 600 bin euro değerinde olduğu ve takım kadrosunda Litvanya, Porekiz, Plonya, Bulgaristan, Senegal, Mozambik, Gana, Nijerya, Zimbabwe ve Brezilya'dan futbolcu bulunduğu belirtildi.

TARİHTE NE OLMUŞTU?
Osmanlı komutanı Hadım Süleyman Paşa'nın yönettiği Osmanlı kuvvetleri 3. Ştefan yönetimindeki Boğdan kuvvetleri ile Vaslui kasabası ile Podul Inalt kasabası arasında bir mevkiide karşılaşmıştı. Savaş sonunda 40 bin kişilik Boğdan kuvvetleri galip gelmiş ve bu aynı zamanda Haçlıların Müslümanlara karşı ilk büyük zaferi olarak nitelendirilmişti.