Geçtiğimiz hafta içinde Futbolda Şike iddiaları nedeniyle başlatılan soruşturma kapsamında görülen davaya Trabzonspor avukatları ilk kez katılmış, ve ilk kez Çağlayan'dan Trabzonspor lehine söylemler, yazılar, yorumlar gelmişti. Burada en büyük bayı olan Trabzonlu gazetecilerden www.61saat.com yayın danışmanı Ali Savaş ile Spor61.net'in sahibi Ali Kemal Yazıcı'ydı.


Anlattıklarına göre Fenerbahçeliler ne Trabzonspor avukatlarından, ne de Trabzonlu gazetecilerden hiçte memnun kalmamış. Fenerbahçeli Avukatlar bir ara Sadri Şener'e Trabzonsporlu avukatların artık soru sormamaları yönünde ricada bulundukları da şok bir iddia olarak kulislere düştü. Bu ne ki bakın adli salonunda gözden kaçanları, adliye koridorlarındaki gazetecilerin ve yöneticilerin yakınlarından dinliyoruz.


MAHKEMEDEN İLGİNÇ NOTLAR:

*Zeki Mazlum ve avukatı Ali Sürmen'in davaya katılması onlara büyük psikoloij etki yarattı.

*Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener salona girdiğinde mahkeme başkanı, "Sende taraftarlarını getirdin mi?" dedi. Sayın Şener, "Hayır ben tek geldim" dedi.

*Ali Savaş ve Ali Kemal Yazıcı olayında çok sert tartışmalar ve itiş kakış yaşandı.

*Olay esnasında Zeki Mazlum ve avukatı Ali Sürmen, Yazıcı ve Savaş'ı savundu ve gereğini yaptılar.

*Diğer kulüplerden gelen sanıklar, "11 aydır burada zulme uğruyorduk iyi ki geldiniz. Mahkemenin seyrini Trabzonspor değişti" dediler.

*Bazı avukatlar sayın Sadri Şener'e rica ettiler: "Lütfen artık avukatlarınız bize soru sormasın"

*Soruşturmada tutuksuz yargılanan eski bir kulüp başkanı, Sadri Şener'in yakasına yapışıp '"Allah sizi bu Fener'in tepesinden eksik etmesin. İyi ki geldiniz Allah razı olsun' dedi.

*Fenerli avukatlar daha önce, "Trabzonspor gelse ne olur ki, gelsinler" diyorlardı şimdi şaşkın şaşkın hayal kırıklığı yaşadılar.

*Trabzonsporlu yöneticilerin önünde oturan Fenerbahçeli Avukatlar  Trabzonspor avukatını işaret ederek, "Bu avukattan her yere lazım" dedi.

*Bazı Fenerli avukatlar, "dosyaya çok iyi hazırlandılar işimiz çok zor" dedi.

*Yargılanan bir yönetici Trabzonspor'un avukatına, "Allah canımı alsın 2 gecedir rüyama giriyorsun" dedi. Avukata sorduk doğrulamadı fakat adamın kendisinden duyunca şaşırdık.